ACTUALITATE 13 februarie 2020

Fosta campioană olimpică la gimnastică Ecaterina Szabo, invitată la reuniunea regională a poliţiştilor

de Agerpres | 1329 vizualizări

Multipla campioană mondială şi olimpică la gimnastică artistică, Ecaterina Szabo, originară din localitatea covăsneană Zagon, va fi prezentă, la sfârşitul acestei săptămâni, la o reuniune regională organizată în judeţul Covasna de Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor.

„Ecaterina Szabo este membru de onoare al asociaţiei şi a acceptat invitaţia noastră de a participa la deschiderea acestui eveniment ce va avea loc sâmbătă, în staţiunea Covasna”, a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele asociaţiei, comisarul-şef Florin Popa.

Potrivit acestuia, în cadrul reuniunii vor fi abordate teme profesionale, dar şi aspecte de natură socială.

Fosta gimnastă, care s-a stabilit de mai mulţi ani în Franţa, revine anual pe meleagurile natale, fiind invitată la diverse evenimente publice.

Anul trecut a avut mai multe întâlniri cu publicul din judeţ, în cadrul cărora a vorbit despre viaţa şi cariera sa sportivă şi i-a îndemnat pe copii să facă sport.

În urmă cu doi ani, Kati, cum îi spun apropiaţii, a fost sărbătorită la Sfântu Gheorghe cu prilejul aniversării vârstei de 50 de ani, prilej cu care şi-a lansat volumul biografic „Al cincilea aparat. Szabo Kati - Vieţile mele”, semnat de Csinta Samu.

Kati Szabo a declarat, pentru AGERPRES, că este o “carte de suflet”, care o dezvăluie în totalitate, vorbind atât despre bucuriile şi împlinirile ei, cât şi despre greutăţile şi necazurile care nu au ocolit-o.

Fosta campioană a dedicat acest volum mamei sale, care, după cum spunea, a fost cea mai importantă persoană din viaţa ei.

Ecaterina Szabo a reuşit performanţa de a câştiga patru medalii de aur la Olimpiada din 1984 de la Los Angeles, iar numele ei figurează alături de ale celor mai mari gimnaşti ai lumii în „International Gymnastics Hall of Fame”.

În casa părintească din Zagon există un mic muzeu cu o parte dintre medaliile şi trofeele sale, iar şcoala din localitate îi poartă numele, asemenea Sălii sporturilor din municipiul Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.