ACTUALITATE 13 aprilie 2010

Forumul Civic solicită informaţii despre finanţarea publică a Fundaţiei Comunitas

de Covasna Media | 885 vizualizări

Președintele Forumului Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș, dr. Ioan Lăcătușu, susține că în numele Forumului va solicita de la Departamentul pentru Relații Interetnice din subordinea Guvernului informații cu privire la fondurile care sunt acordate Fundației Comunitas.

Potrivit lui Lăcătușu, una din cele mai mari discriminări de care „beneficiază” românii din județele Covasna şi Harghita provine din diferența exorbitantă existentă în finanțarea proiectelor culturale ale comunității româneşti şi a celei maghiare.

„Concret, UDMR-ul primeşte bani, din fonduri publice, în calitate de uniune culturală şi de formațiune politică şi, în acelaşi timp, primeşte importante fonduri de la bugetul central de stat, prin Asociația Comunitas – asociație condusă de aceiaşi lideri ai UDMR. Să adăugăm la aceasta, fondurile gestionate la nivelul celor două județe şi a majorității municipiilor, oraşelor şi comunelor, de care dispun discreționar, în virtutea prezenței lor perpetue la guvernarea locală, ca să nu mai vorbim de fondurile primite de la Guvernul de la Budapesta, prin puzderia de instituții şi fundații”, susține președintele Forumului Civic.

Aceeastă solicitare a fost cuprinsă și într-o scrisoare care i-a fost transmisă consilierului președintelui Traian Băsescu, Cătălin Avramescu, în care acesta din urmă este rugat să-i transmită șefului statului aceste probleme. De altfel, aceste chestiuni, plus altele legate de discriminare, i-au fost prezentate consilierului prezidențial cu ocazia discuției publice care a avut loc săptămâna trecută la Sfântu-Gheorghe, pe tema relațiilor interetnice din Secuime.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
gigi, 14 aprilie 2010
Pentru Lacatusu: latra domnule ca daca nu ai putea ramane fara paine.
gigi, 14 aprilie 2010
De acord Ariel. Oricum banii veniti prin fundatii ajung de regula la grupuri restranse si nu la comunitati. Fie ca e vorba despre Comunitas sau fundatiile romanesti. Cat despre banii veniti de la citeste integral
Ariel, 13 aprilie 2010
TOATE fundatiile ar trebui puricate, inclusiv cele legate de initiatorul controlului, mentionat in articolul de mai sus. Nu de alta, dar si acestea ar fi putut accesa sau au accesat bani publici.
MARIA, 13 aprilie 2010
DISCRIMINAREA ROMANILOR?! NIMIC NOU! PARCA INCEPEM SA NE SATURAM.......
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.