ACTUALITATE 9 aprilie 2013

Formarea Profesională Inițială la „Puskás Tivadar”

de Covasna Media | 150 vizualizări

Săptămâna trecută a avut loc la Grupul Școlar „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe lansarea evenimentului „Săptămâna PAŞII FPI”, un proiect POSDRU având ca obiectiv crearea unui cadru general favorabil stabilirii unor parteneriate şcoală – agenţi economici.

La eveniment au participat peste 200 persoane, reprezentanţi ai autorităţilor locale (Primărie, IŞJ Covasna, AJOFM s.a.), reprezentanţi ai agenţilor economici din zonă precum şi un număr mare de părinţi şi elevi din alte şcoli din localitate. Este de amintit buna promovare a imaginii şcolii în rândul elevilor de clasa a VIII-a care au vizitat şcoala cu scopul orientării şcolare în privinţa admiterii în ciclul inferior al liceului.

În cadrul acestui proiect au fost organizate mai multe evenimente, ca Ziua Porţilor Deschise, concursuri, ateliere pentru elevi/părinţi, autorităţi locale şi agenţi economici, vizite de studiu la agenţi economici, dezbateri pe teme relevante având ca scop conştientizarea importanţei parteneriatului activ şcoala – întreprindere.

Organizatorii spun că prin aceste acţiuni s-a urmărit pe de altă parte dezvoltarea la elevi a spiritului de a întreprinde şi de a conştientiza valorile pozitive ale întreprinderii ca loc de creare de bunuri şi de dezvoltare personală/profesională, dar şi de facilitare a unei informări şi orientări profesionale în privinţa realităţilor de la locul de muncă, pentru a avea o viziune mai clară asupra intereselor şi funcţionării unei întreprinderi, inclusiv din perspectiva protecţiei mediului, a sănătăţii şi securităţii la locul de muncă.

„În concluzie, considerăm că s-a reuşit valorificarea atitudinii generale a profesioniştilor de a-şi împărtăşi experienţa şi dorinţa de extindere a competenţelor lor profesionale într-un context de înaltă performanţă asigurat de proiect precum şi ameliorarea strategiilor de recrutare şi formare continuă a întreprinderilor datorită cunoaşterii aprofundate a mecanismelor de pregătire şi a complexităţii factorilor care influenţează procesul de formare iniţială. Ca recomandare, ar fi alocarea de către autorităţile locale a unor resurse financiare care ar putea îmbunătăţi calitativ organizarea cu succes a unor viitoare acţiuni similare sau, încercarea şcolii de accesare a unor fonduri financiare suplimentare prin proiecte locale, judeţene” – a declarat inspectorul școlar Marius Popescu.

Teme articol: puskas tivadar
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.