ACTUALITATE 2 februarie 2009

Fondurile europene, îngropate în birocraţie

de Covasna Media | 414 vizualizări
23 de IMM-uri din judeţ au atras anul trecut aproape cinci sute de mii de lei

Europarlamentarul UDMR Winkler Iuliu susţine că, potrivit semnalelor pe care le-a primit din partea intreprinzătorilor mici şi mijlocii, birocraţia legată de pro gramele europene este mult prea mare şi procedurile sunt greoaie, motiv pentru care şi gradul de absorbţie a fondurilor europene are de suferit. Prezent vineri la Sfântu-Gheorghe la o întâlnire cu intre prinzătorii mici şi mijlocii din judeţ, Winkler Iuliu a declarat că dincolo de informaţiile prezentate a dorit

23 de IMM-uri din judeţ au atras anul trecut aproape cinci sute de mii de lei

Europarlamentarul UDMR Winkler Iuliu susţine că, potrivit semnalelor pe care le-a primit din partea intreprinzătorilor mici şi mijlocii, birocraţia legată de pro gramele europene este mult prea mare şi procedurile sunt greoaie, motiv pentru care şi gradul de absorbţie a fondurilor europene are de suferit. Prezent vineri la Sfântu-Gheorghe la o întâlnire cu intre prinzătorii mici şi mijlocii din judeţ, Winkler Iuliu a declarat că dincolo de informaţiile prezentate a dorit să primească şi feed-back din partea intreprinzătorilor, iar semnalele au fost legate de birocraţia excesivă când vine vorba de programe europene, de procedurile greoaie şi de timpii necesari pentru evaluarea proiectelor, care sunt prea lungi, motiv pentru care şi gradul de absorbţie a fondurilor europene are de suferit. Potrivit lui Winkler, problema accesării fondurilor europene este o chestiune foarte importantă pentru următorii 10 ani şi o resursă permanentă. „Mesajul meu este de a face toate eforturile (IMM-urile, n.r.) de a se acomoda la modul în care pot fi atraşi banii europeni”, a afirmat Winkler.

23 de IMM-uri au atras 453.000 de lei

Potrivit europarlamentarului, anul trecut 23 de intreprinderi mici şi mijlocii din judeţul Covasna au câştigat finanţare în valoare de 453.000 de lei, iar în Braşov 60 de IMM-uri au atras 920.000 de lei. Winkler Iuliu a mai afirmat că va transmite semnalele primite în dezbaterile parlamentare prin care vor încerca în Parlamentul European să convingă Comisia Europeană să îşi simplifice proce durile, măsură cuprinsă de altfel şi în programul de relansare economică al Uniunii Europene. Câteva zeci de intreprinzători mici şi mijlocii din Covasna au participat vineri la o întâlnire privind accesarea fondurilor europene la care au participat printre alţii şi europarlamentarul Winkler Iuliu şi preşedintele Asociaţiei Intreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din Covasna (ASIMCOV), Bogoly Miklos. Potrivit acestuia din urmă, în atragerea fondurilor pentru cele 23 de intreprinderi din judeţ un rol important l-a jucat ASIMCOV-ul, inclusiv prin crearea legăturilor cu diferiţi parteneri.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.