ACTUALITATE 16 ianuarie 2014

Firmele din Sfântu Gheorghe vor primi şi în acest an ajutor de minimis din partea Consiliului Local

de Agerpres | 306 vizualizări

Consiliul municipal Sfântu Gheorghe va continua în acest an programul de ajutor de minimis pe care l-a instituit în 2013 în scopul sprijinirii mediului de afaceri local, a declarat joi, primarul Antal Árpád.

El a menţionat că a avut recent o discuţie cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, iar aceştia au apreciat programul şi consideră că merită să fie continuat. Antal a mai spus că ajutorul de minimis se va acorda pe bază de proiecte, menţionând, totodată, că anul trecut toate firmele care l-au solicitat au primit finanţare.

Ajutorul de minimis se acordă pentru acoperirea dobânzilor aferente creditelor sau contractelor de leasing, reabilitarea clădirilor, amenajarea spaţiilor verzi, participarea la târguri şi expoziţii, achiziţionarea de materiale promoţionale, efectuarea de studii de piaţă, achiziţionarea de echipamente IT, realizarea de site-uri web, introducerea sistemelor de standardizare şi certificare a calităţii, servicii de consultanţă, achiziţionarea de mobilier pentru dotarea spaţiilor comerciale, de producţie şi servicii etc.

Anul trecut Consiliul Local Sfântu Gheorghe a pus la dispoziţia firmelor locale 550.000 de lei prin programul de minimis.

Facilitatea a fost instituită după majorarea cu 50% a impozitelor plătite de firme, iar condiţia pentru a accesa acest fond a fost ca solicitantul să aibă sediul în municipiul Sfântu Gheorghe. Prin urmare, dezavantajate au fost companiile multinaţionale (bănci, benzinării, supermarketuri, asiguratori).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.