ACTUALITATE 18 octombrie 2016

Firmele din Sfântu Gheorghe pot solicita ajutorul de minimis până la sfârşitul săptămânii

de Agerpres | 988 vizualizări

Firmele cu sediul social sau puncte de lucru în municipiul Sfântu Gheorghe pot solicita autorităţilor locale restituirea unei părţi din impozitul pe clădiri pe anul 2016 sub forma unui ajutor de minimis acordat pentru diverse cheltuieli.

Anul acesta, Consiliul Local a pus la dispoziţia firmelor locale un fond de ajutor de minimis de 500.000 de lei, iar potrivit unui anunţ postat marţi pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe, cererile de finanţare pot fi depuse până pe data de 21 octombrie a.c.

Ajutorul de minimis se acordă pentru acoperirea dobânzilor aferente creditelor sau contractelor de leasing, reabilitarea clădirilor, amenajarea spaţiilor verzi, participarea la târguri şi expoziţii, achiziţionarea de materiale promoţionale, efectuarea de studii de piaţă, achiziţionarea de echipamente IT, realizarea de site-uri web, introducerea sistemelor de standardizare şi certificare a calităţii, servicii de consultanţă, achiziţionarea de mobilier pentru dotarea spaţiilor comerciale, de producţie şi servicii etc.

Programul de ajutor de minimis a fost instituit în anul 2013 în scopul sprijinirii mediului de afaceri local, facilitatea fiind acordată după majorarea cu 50% a impozitelor plătite de firme.

Cererile pentru acordarea ajutorului de minimis trebuie depuse la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, parteneră în acest program.

Teme articol: CCI firme finante minimis
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.