ACTUALITATE 3 noiembrie 2013

Fiorul patriotismului poate pătrunde și-n sufletele celor mici

de Covasna Media | 108 vizualizări

Batalionul de Vânători de munte „Cireșoaia” din Sfântu Gheorghe și-a deschis larg „porțile” sâmbătă pentru a lăsa sa intre pe aleile sale misterioase curioșii mici şi mari, care au privit tot restul anului spre acestea, cu jind şi cu capetele pline de întrebări.

Astfel, elevii clasei a III-a A step by step de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Întorsura Buzăului şi colegii lor mai mari din clasa a VI-a de la Structura „Gheorghe Zaharia” Brădet din cadrul aceleiași școli, însoțiți de conducătorii lor (prof. învățământ primar Zsofia Șelaru şi Andra Baciu și prof. Daniela Hosu) precum si câțiva părinți, au intrat plini de curiozitate și emoții în incinta Unității Militare.

Vanatori de munte noiembrie 2013 - 1

Primul lucru pe care l-au descoperit a fost pancarta cu un citat de Ion Manolescu: „Armata are un singur scop: VICTORIA şi o singură credință: DISCIPLINA” și-au hotărât pe loc să devină deviza lor de acum înainte. Cu pași sfioși și-au continuat apoi pelerinajul pe aleile neexplorate de ei încă, până la primul cort, unde semeția drapelurilor arborate şi uniformele militare i-au redus la o tăcere solemnă în care se auzeau doar instrucțiunile și indicațiile privitoare la activitatea care urma să înceapă.

Tot ce a urmat apoi a fost o euforie totală. Rând pe rând au vizitat toate exponatele prezentate de militari, cu multă răbdare si blândețe (tancuri, camioane, aruncătoare etc.). Micuții s-au delectat apoi cu un demonstrativ tactic în teren după care au avut ocazia să-și demonstreze „bărbăția” escaladând un perete de stâncă si zburând apoi „pe aripile vântului” cu tiroliana. Pentru că toate aceste activități sunt epuizante, micuții sleiți de puteri au fost invitați la momentul oportun la corturile unde au fost serviți cu câte o porție zdravănă din vestita „fasole la cazan”, pregătită cu mult suflet de bucătari. Și cum energia micuților se reface imediat, aceștia și-au continuat expediția în „țara minunilor” descoperind minunatele exemplare de cai ale Unității Militare, numindu-i urgent „cai militari” şi pe care s-au hotărât să-i și călărească, bineînțeles cu ajutorul militarilor. Minunata zi a fost încheiată cu vizionarea unui program artistic, pe măsura activităților anterioare, pe podiumul clubului din cadrul unității.

Vanatori de munte noiembrie 2013 - 2

Și cum toate au un final, elevii au ieșit pe porțile unității plini de speranțe, hotărâți toți să devină militari, cu inimile vibrând de patriotism şi bineînțeles să revină cu următoarea ocazie. Mulțumim din suflet cadrelor militare de la Batalionul de Vânători de munte „Cireșoaia” pentru răbdarea şi blândețea cu care au tratat elevii și au răspuns miilor de întrebări, pentru organizarea unor asemenea activități minunate care și-au pus cu siguranță amprenta pe sufletele lor.

Prof. Zsofia Șelaru

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.