ACTUALITATE 7 mai 2013

Festivalul coral 'George Sbârcea', la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 247 vizualizări

Opt formaţii corale din ţară vor participa la cea de-a doua ediţie a Festivalului coral 'George Sbârcea', care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe.

Festivalul, organizat de Fundaţia 'Mihai Viteazul', cuprinde un concurs pe două secţiuni de vârstă, o masă rotundă cu tema 'Cultura muzicală în Sud-Estul Transilvaniei' şi un spectacol muzical cu piese din creaţia lui George Sbârcea (1914-2005). Festivalul a fost iniţiat anul trecut în scopul revigorării mişcării corale de amatori din ţară, acesta fiind deschis corurilor şcolare, ale căminelor şi caselor de cultură, precum şi corurilor asociaţiilor culturale.

Preşedinta Fundaţiei, Maria Peligrad a declarat că iniţial şi-au anunţat participarea 12 formaţii, dar în cele din urmă doar opt au rămas în concurs. Anul trecut trofeul festivalului a fost câştigat de corul 'Plai Întorsurean' din Întorsura Buzăului.

George Sbârcea, alias Claude Romano, s-a născut pe 23 martie 1914 la Topliţa şi a fost unul dintre compozitorii şi cantautorii de marcă ai României interbelice, printre creaţiile sale numărându-se şi cunoscuta melodie 'Ionel, Ionelule'.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.