ACTUALITATE 10 iulie 2024

Femeie de 73 de ani accidentată în timp ce traversa strada, în Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 2153 vizualizări

În data de 09 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Întorsura Buzăului, au fost sesizați cu privire la faptul că la spitalul din oraș s-a prezentat o femeie de 73 de ani, în nevoie de îngrijiri medicale, ca urmare a unui accident de circulație.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că în jurul orei 09:15, o tânără de 20 de ani a condus un autoturism pe Aleea Pieții, din Întorsura Buzăului și a acroșat cu oglinda autoturismului femeia de 73 de ani, care se angajase în traversarea străzii, către piață.

Ulterior evenimentului, tânăra a condus pietonul la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. 

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, iar rezultatul nu a indicat consumul de băuturi alcoolice.

Cercetările sunt continuate de polițiști, în cadrul dosarului penal întocmit pentru vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

Iată câteva recomandări pentru evitarea incidentelor rutiere, ca pieton:

  • Traversați doar pe la trecerile pentru pietoni: Asigurați-vă că traversați strada doar pe trecerile de pietoni marcate și semnalizate corespunzător. Evitați să traversați prin locuri nepermise, cu atât mai mult în zone unde sunt scuaruri sau separatoare de sens.
  • Respectați semnalele semaforului: Așteptați semnalul verde pentru pietoni înainte de a traversa strada. Nu traversați pe roșu, chiar dacă nu vedeți autoturisme venind.
  • Asigurați-vă în ambele direcții: Chiar dacă aveți dreptul de a traversa, asigurați-vă întotdeauna în ambele direcții și faceți contact vizual cu cei care conduc vehicule pentru a vă asigura că v-au văzut și se opresc.
  • Folosiți trotuarele: Mersul pe trotuar este mult mai sigur decât cel pe carosabil. Încercați să mergeți cât mai aproape de marginea interioară a trotuarului.
  • Evitați folosirea telefonului sau a căștilor: Fiți atenți la traficul din jurul vostru și evitați să folosiți telefonul sau să ascultați muzică la căști în timp ce traversați strada. Este important să fiți conștienți de mediul înconjurător.
  • Traversați străzile iluminate corespunzător: În timpul nopții, alegeți să traversați străzile prin locuri bine iluminate. Asigurați-vă că sunteți vizibili pentru șoferi.
  • Purtați îmbrăcăminte reflectorizantă sau de culori deschise: În special pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă, îmbrăcămintea reflectorizantă sau de culori deschise vă poate face mai vizibili pentru șoferi.
  • Fiți atenți la vehiculele care virează: Chiar dacă semaforul indică culoarea verde pentru pietoni, fiți atenți la vehiculele care virează, în intersecții. Șoferii pot să nu vă observe imediat.
  • Educați și încurajați prudența în rândul persoanelor în vârstă: Încurajați persoanele în vârstă să fie cât mai prudente și să traverseze doar în condiții de siguranță maximă. Însoțirea lor de către un membru al familiei sau un prieten poate fi, de asemenea, benefică.

Sursa: Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.