ACTUALITATE 3 noiembrie 2009

Felinare şi poveşti de Halloween

de Covasna Media | 439 vizualizări
[singlepic=514,250,250,,left]Dovleci cu dinţi, dovleci luminoşi şi dovleci ochioşi au ieşit din mâinile copiilor care au participat vineri şi sâmbătă la acţiunea de Halloween organizată de Asociaţia Carpaţii Răsăriteni în cadrul cercurilor „Tradiţie şi modernitate”. La eveniment au participat în jur de 25 de copii de la clasele primare şi gimnaziale din Sfântu-Gheorghe, care timp de câteva ore au tăiat dovleci, i-au găurit şi i-au transformat în felinare de Halloween.

Dovleci cu dinţi, dovleci luminoşi şi dovleci ochioşi au ieşit din mâinile copiilor care au participat vineri şi sâmbătă la acţiunea de Halloween organizată de Asociaţia Carpaţii Răsăriteni în cadrul cercurilor „Tradiţie şi modernitate”.

La eveniment au participat în jur de 25 de copii de la clasele primare şi gimnaziale din Sfântu-Gheorghe, care timp de câteva ore au tăiat dovleci, i-au găurit şi i-au transformat în felinare de Halloween.

Totul s-a întâmplat din dorinţa copiilor şi cu scopul de a-i aduce pe copii mai aproape de tradiţii şi sărbători, prin creaţie.

Cei mici s-au arătat încântaţi de eveniment şi unii dintre ei au luat acasă dovlecii pentru a se mândri cu ei sau ai folosi la scenete şcolare.

Evenimentul s-a încheiat sâmbătă seara, în curtea Muzeului, unde copiii şi părinţii s-au adunat lângă dovlecii luminaţi de lumânările aprinse în ei şi cei mici au spus fiecare povestea dovleacului său.

Cercurile Tradiţie şi Modernitate au loc marţea, vinerea şi sâmbăta şi în cadrul acestora au loc ateliere de creaţie pe teme legate de etnografie, arheologie, sărbători şi aşa mai departe. Până în prezent la acestea sunt înscrişi 45 de copii şi există solicitare din partea părinţilor şi pentru înfiinţarea unor grupe de preşcolari.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.