ACTUALITATE 2 aprilie 2010

Fără reţete, concedii, trimiteri

de Covasna Media | 422 vizualizări
Medicii de familie din judeţ sunt nemulţumiţi de noile prevederi ale contractului cadru 02apr2010-medicMedicii de familie din judeţul nostru s­au alăturat protestului naţional declanșat ca urmare a noilor prevederi din contractul cadru, iar conducerea Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţ susţine că noile prevederi încurajează cadrele medicale să părăsească ţara. Președintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Covasna, dr. Șereș Lucia, a declarat că veniturile medicilor de familie au scăzut deja cu 30 – 40% anul

Medicii de familie din judeţ sunt nemulţumiţi de noile prevederi ale contractului cadru

02apr2010-medicMedicii de familie din judeţul nostru s­au alăturat protestului naţional declanșat ca urmare a noilor prevederi din contractul cadru, iar conducerea Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţ susţine că noile prevederi încurajează cadrele medicale să părăsească ţara.

Președintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Covasna, dr. Șereș Lucia, a declarat că veniturile medicilor de familie au scăzut deja cu 30 – 40% anul trecut, iar dacă acum mai scad cu încă 40%, pot să­și închidă cabinetele.

„Se pare că așa vor conducătorii noștri, să plecăm toţi. Ne încurajează plecarea că aici nu au nevoie de medici. Totul e important, numai sănătatea și învăţământul nu“, a spus dr. Șereș.

Potrivit acesteia, neavând un contract cu Casa Judeţeană de Asigurări, medicii de familie sunt în aer și lucrează benevol, pentru a ajuta pacienţii, dar numai urgenţele și fără tipizate.

Astfel, ei nu eliberează reţete compensate, concedii, trimiteri și așa mai departe. Președintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Covasna spune că o soluţie pentru ca această lege să nu intre în vigoare ar fi atacarea ei în contencios administrativ.

„Noaptea se fac modificări, așa e în sănătate. Noaptea sau cu o zi înainte se iau decizii și să aplici de a doua zi legi pe care nici conducătorii nu le știu”, a mai spus Șereș.

În opinia acesteia, scăderea cu 40% a veniturilor medicilor de familie i­ar pune pe mulţi în situaţii extrem de dificile, întrucât din banii pe care îi încasează ei trebuie să plătească utilităţi, salarii, tipizate și altele, iar banii nu le ajung.

Medicii de familie au anunţat, joi, că nu vor semna în actuala sa formă contractul­cadru pentru acordarea serviciilor medicale.

Potrivit acestora, noile prevederi fac ca veniturile cabinetelor medicale să scadă și medicii sunt ameninţaţi cu falimentul. În judeţul Covasna activează 109 medici de familie.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Primar_la_Hetea, 2 aprilie 2010
Pentru ce mai platim bani la CAS ? Daca trebuie sa platim medicamentele la pretul intreg, sa dam spaga la doctor, sa platim analizele.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.