ACTUALITATE 18 august 2009

Fabrică de oţel la Câmpu Frumos

de Covasna Media | 917 vizualizări
Potrivit CCI, noua investiţie ar urma să creeze între 75 şi 100 de noi locuri de muncă

Cel de-al doilea mare producător de oţel din Europa, firma Corus din Anglia, va investi în zona Câmpu-Frumos în jur de 12 milioane de euro, în parteneriat cu o companie românească, prin realizarea unei fabrici de prelucrare de confecţii metalice şi panouri tip sandwich pentru hale industriale şi comerciale. Potrivit conducerii Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna (CCI), care a salutat această

Potrivit CCI, noua investiţie ar urma să creeze între 75 şi 100 de noi locuri de muncă

Cel de-al doilea mare producător de oţel din Europa, firma Corus din Anglia, va investi în zona Câmpu-Frumos în jur de 12 milioane de euro, în parteneriat cu o companie românească, prin realizarea unei fabrici de prelucrare de confecţii metalice şi panouri tip sandwich pentru hale industriale şi comerciale.

Potrivit conducerii Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna (CCI), care a salutat această investiţie, o astfel de iniţiativă este benefică din cel puţin trei puncte de vedere, respectiv efectul de antrenare al oricărei investiţii – de la achiziţionarea terenului, la proiectare, construcţie şi crearea de locuri de muncă, realizarea unei capacităţi de producţie din domeniul prelucrării metalelor, ceea ce schimbă tendinţa ultimilor ani când s-au construit în judeţul Covasna cu preponderenţă fabrici de confecţii şi, în fine, investiţia fiind realizată de grupul Corus, constituie o carte de vizită, de referinţă, în măsură a fi prezentată în viitor pentru a atrage noi investitori.

Conform datelor comunicate de CCI, reiese că din datele prezentate până acum valoarea investiţiei va fi de aproximativ 12 milioane de euro şi realizarea noii capacităţi de producţie ar trebui să se finalizeze în prima parte a anului viitor.

Având în vedere criza, producţia fabricii ar urma să înceapă la începutul anului 2011 şi ar oferi un număr de 75 – 100 de locuri de muncă.

„Noua companie va fi un joint venture între firma Corus şi o companie românească. Produsele ce se vor realiza în cadrul noii capacităţi de producţie vizează, pentru început, piaţa românească.

Prezenţa firmei Corus în judeţul Covasna marcheză al doilea nume de companie cu rezonanţă europeană-globală, Pepsi Americas fiind prezentă la Covasna prin capacităţi de îmbuteliere a apei minerale şi sucuri naturale”, arată CCI.

Potrivit aceleiaşi surse, grupul englez are venituri de 12 miliarde de lire sterline şi o producţie de 22 milioane de tone de oţel în 2008, fiind subsidiara companiei Tata Steel, unul din primii producători pe plan mondial.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
pita-gora, 19 august 2009
Doamne-ajuta ! Mai multe informatii pe www.corusgroup.com/en
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.