ACTUALITATE 2 noiembrie 2012

Expoziţia proiectelor Arhitectura.5

de Covasna Media | 53 vizualizări

În perioada 2-14 noiembrie va avea loc la Sfântu Gheorghe expoziţia proiectelor de arhitectură câștigătoare ale unui concurs de gen din cadrul evenimentului Arhitectura.5, care este un eveniment anual ce reuneşte peste 500 de arhitecţi şi cele mai bune lucrări de arhitectură din judeţele Sibiu, Vâlcea, Braşov, Covasna şi Harghita.

Lucrările vor fi expuse pe platforma din faţa clădirii Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, iar vernisajul va avea loc vineri de la ora 13:00 în prezenţa coordonatoarei evenimentului, Iuliana Maria Nistor. Evenimentul va avea ca invitat special trupa de teatru independent „Osonó”, din Sfântu Gheorghe, care va face o prezentare originală a lucrărilor expuse.

Pentru prima dată, filialele Ordinului Arhitecţilor Sibiu-Vâlcea şi Braşov-Covasna-Harghita se reunesc în cadrul unui eveniment unitar, Arhitectura.5, care și-a propus să aducă arhitectura în atenția opiniei publice, să recunoască, să recompenseze și să promoveze excelența în arhitectură, să animeze colocviul pe tema arhitecturii în cadrul breslei și al societății și să formeze publicul în spiritul valorii arhitecturii. Arhitectura.5 reuneşte peste 500 de arhitecţi din cele 5 judeţe ce au înscris în concurs cele mai bune lucrări.

Concursul a fost structurat pe şapte secţiuni diferite, iar pentru fiecare secţiune s-a acordat un singur premiu, finanţat din Timbrul Arhitecturii. După gala de premiere, care a avut loc la Braşov, expoziţia cu cele 49 de lucrări va fi expusă acum şi la Sfântu Gheorghe, iar ulterior la Miercurea Ciuc şi Râmnicu Vâlcea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.