ACTUALITATE 1 martie 2015

Expoziția Cinegetică, prezentă la Expoziția Internațională de Vânătoare FeHoVa

de Covasna Media | 220 vizualizări

Cu prilejul celei de-a 22-a ediții a Expoziției Internaționale de Arme, Vânătoare și Pescuit (FeHoVa) din Budapesta, 270 de expozanţi din 18 țări şi-au prezentat ofertele, produsele și serviciile legate de această temă, printre care și Expoziția Cinegetică a Ținutului Secuiesc.

Considerat unul dintre cele mai importante locuri de întâlnire a vânătorilor și totodată a pescarilor, la expoziție s-au înregistrat anul acesta 55 mii de vizitatori.

Tot în această perioadă, în cadrul Hungexpo a avut loc întâlnirea biroului executiv al Consiliului Internațional al Vânătorii și Conservării Vânatului (CIC), care în luna septembrie 2013 a acordat titlul de „Instituție Protejată” Expoziției Cinegetice a Ținutului Secuiesc.

Ne bucură faptul că și în acest an s-au interesat mulți vizitatori din străinătate de expoziția noastră, la al cărei succes a contribuit posibilitatea vizitei virtuale a sălilor precum și materialele publicitare diversificate printre care amintim și cele realizate din fotografii vechi de vânătoare sau din desenele premiate ale copiilor la concursul de desen organizat de Asociația Vadon.

Totodată, s-a bucurat de mare popularitate și expoziția prezentată în cadrul FeHoVa din desenele cele mai reușite ale câștigătorilor Concursului de desen „Vadon” din anii 2013-2014. Panoul pentru fotografiere, care a ilustrat vânători de la sfârșitul secolului al 19-lea, a avut mare succes atât în rândul celor mari, cât și al celor mici.

Cu acest prilej s-a semnat și un contractul de colaborare între Asociația Vadon din Sfântu Gheorghe și Asociația Culturală de Vânătoare din Ungaria, cu privire la întemeierea unei colaborări de lungă durată ce va avea ca scop conservarea culturii vânatului. În vederea promovării acestei activități, Asociația Vadon și Asociația Culturală de Vânătoare va iniția programe comune, ca Zilele culturale ale vânătorii, tabere de cunoaștere a naturii pentru tineret și altele.

Expoziția din acest an a dedicat atenție accentuată promovării consumului cărnii de vânat și a peștelui.

Prezența gastronomiei la această expoziție internațională de vânătoare a fost deosebit de importantă, deoarece în anul 2016 se va organiza în cadrul acestui eveniment finala concursului de gastronomie Bocuse d'Or pentru Ungaria.

Popularitatea expoziției de trofee, concursul de boncănit, târgul de produse şi obiecte de artizanat vânătoresc, prezentarea câinilor de vânătoare și programele cu șoimi sunt an de an o atracție din ce în ce mai mare pentru vizitatori.

Suntem mulţumiţi de calitatea şi numărul vizitatorilor, sperăm că popularitatea Expoziției Cinegetice din Sfântu Gheorghe cât și a județului Covasna va crește datorită participării noastre la expoziția internațională FeHoVa din Budapesta – a declarat Demeter János, directorul executiv al Asociației Vadon.

Enikő Török, Asociația Vadon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.