ACTUALITATE 23 aprilie 2010

Expo Sfântu-Gheorghe și-a deschis porţile

de Covasna Media | 411 vizualizări
Criza se face simţită în rândul comercianţilor, care speră însă să vândă cât mai mult sau să fie cât mai vizibili 23apr2010-expoProduse naturale, obiecte de masaj, oferte turistice, mobilier de grădină, instrumente muzicale deosebite, telescoape sau îmbrăcăminte pot fi achiziţionate începând de ieri de la Sala nouă de sport, din strada Vânătorilor, unde a fost inaugurată o nouă ediţie din Expo Sfântu-Gheorghe. Potrivit reprezentantului Mediorg, organizatorul Ordog Lajos, la Expo s-au prezentat în acest an 60 de firme, jumătate din Ungaria și

Criza se face simţită în rândul comercianţilor, care speră însă să vândă cât mai mult sau să fie cât mai vizibili

23apr2010-expoProduse naturale, obiecte de masaj, oferte turistice, mobilier de grădină, instrumente muzicale deosebite, telescoape sau îmbrăcăminte pot fi achiziţionate începând de ieri de la Sala nouă de sport, din strada Vânătorilor, unde a fost inaugurată o nouă ediţie din Expo Sfântu-Gheorghe.

Potrivit reprezentantului Mediorg, organizatorul Ordog Lajos, la Expo s-au prezentat în acest an 60 de firme, jumătate din Ungaria și jumătate din ţară, din domenii variate.

Criza se face simţită

Criza s-a făcut însă simţită în acest an, iar firmele nu s-au mai înghesuit ca altădată.

„Sunt 60 de firme, jumătate din Ungaria și restul din ţară, mai puţin din Covasna din păcate. Se simte criza, faţă de anul trecut când a fost mai ușor să facem expoziţia au venit mult mai puţine firme din străinătate. În fiecare an găsim câte ceva mai deosebit, am făcut azi dimineaţă o tură, e o firmă cu foarte multe produse cu panouri solare, cred că e cel mai deosebit, dar să nu uităm nici mobilierul de grădină“, spune Ordog.

Printre expozanţi am găsit un producător din Szeged, Ungaria, care a venit cu numeroase borcane cu miere în care a introdus migdale, rozmarin, fructe de pădure sau lavandă, unul din Satu Mare, venit cu suc de mere natural, care se păstrează timp de două săptămâni datorită faptului că este păstrat într-o cutie specială în care nu pătrunde aerul, precum și o expoziţie interesantă de instrumente muzicale și mai multe firme cu îmbrăcăminte.

Comercianţii spun că i-a afectat criza, dar speră să aibă totuși vânzare. „Ne-a afectat criza, ca pe toată lumea, în orice domeniu.

Acum cât, nu pot să spun, vom vedea și aici cât vindem”, a spus Marius Mihai, reprezentantul unei firme de îmbrăcăminte din Reghin.

Primarul a uitat să mai traducă

Expo Sfântu-Gheorghe a fost deschisă de primarul municipiului, Antal Arpad, care, probabil, le-a adresat firmelor prezente cuvinte de încurajare pe timp de criză. Zicem „probabil“, deoarece el a uitat să mai traducă mesajul și în limba română, cu toate că printre firmele prezente se aflau şi destule românești, la fel și printre vizitatori mulţi necunoscători ai limbii maghiare.

Printre primii vizitatori, părerile au fost împărţite – de la cei mulţumiţi că au găsit ce căutau, la cei care spun că oricum găseau aceleași oferte pe internet.

Ana Sidon

Teme articol: firme Expo Sfantu Gheorghe
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.