ACTUALITATE 8 iunie 2010

Explozie la o magistrală de gaz metan

de Covasna Media | 226 vizualizări
Deflagraţia a avut loc în zona Băţani, dar din fericire nu au fost victime O explozie puternică la o conductă de gaz din apropiere de comuna Băţanii Mari a avut loc duminică noaptea, pe o porţiune de 5 - 7 metri. Deflagraţia a avut loc în jurul orei 23, pe magistrala de gaz Târgu-Secuiesc – Baraolt, la kilometrul 12 plus 900, în apropiere de Băţanii Mari și la 15 metri de DJ 122, care leagă Baraolt de Sfântu-Gheorghe. La faţa locului s-a deplasat echipa complexă

Deflagraţia a avut loc în zona Băţani, dar din fericire nu au fost victime

O explozie puternică la o conductă de gaz din apropiere de comuna Băţanii Mari a avut loc duminică noaptea, pe o porţiune de 5 - 7 metri.

Deflagraţia a avut loc în jurul orei 23, pe magistrala de gaz Târgu-Secuiesc – Baraolt, la kilometrul 12 plus 900, în apropiere de Băţanii Mari și la 15 metri de DJ 122, care leagă Baraolt de Sfântu-Gheorghe.

La faţa locului s-a deplasat echipa complexă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Transgaz și Poliţie, care a constatat că pe o porţiune de 5 – 7 metri, conducta aflată la o adâncime de 1,5 metri a explodat.

În urma exploziei puternice șoseaua s-a umplut cu pământ și alte reziduuri rezultate în urma ei, care au fost îndepărtate de ISU.

Din fericire, incidentul nu a lăsat în urmă victime, cu toate că bubuitura s-a auzit la mai mulţi kilometri distanţă și locuitorii din Băţani au tras o sperietură zdravănă. Zona este de obicei plină cu sute de turiști care vin la picnic aici.

Intervenţia a durat peste patru ore, iar regiunea este alimentată temporar cu gaz din Magistrala Gheorghieni – Miercurea Ciuc, a anunţat prefectul Gyorgy Ervin.

Momentan au loc cercetări pentru a se afla cauza exploziei, dar probabil este vorba de faptul că este o conductă uzată, care a fost montată în anul 1958.

Ana Sidon

Teme articol: Batani ISU Covasna explozie gaz
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Kati, 22 iunie 2010
Orasul Sf Gheorghe nu este alimentat cu gaz deloc !! si nici macar informatii cand se va remedia aceasta situatie nu se cunosc...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.