ACTUALITATE 17 iunie 2009

Experţii Ministerului Educaţiei cer şase zile de şcoală pe săptămână

de Covasna Media | 600 vizualizări
Specialiştii Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei au făcut o analiză prin care arată cât petrec elevii la şcoală, cât şi de ce chiulesc. Profesorii dau vina pe programa şcolară încărcată, însă nu recomandă tăierea orelor, ci extinderea orarului la şase zile pe săptămână. Elevii stau în clasă cam cinci ore şi jumătate, mai puţin decât spune programa şcolară, se arată

Specialiştii Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei au făcut o analiză prin care arată cât petrec elevii la şcoală, cât şi de ce chiulesc.

Profesorii dau vina pe programa şcolară încărcată, însă nu recomandă tăierea orelor, ci extinderea orarului la şase zile pe săptămână.

Elevii stau în clasă cam cinci ore şi jumătate, mai puţin decât spune programa şcolară, se arată în studiul „Timpul şcolar”, realizat de ISE, în perioada 2006-2008, pe un eşantion reprezentativ de elevi şi profesori din 406 şcoli gimnaziale şi licee. Studiul nu a fost promovat de nici unul dintre reprezentanţii Ministerului Educaţiei, cu toate că a fost finalizat în decembrie 2008.

Cu toate că liceenii, teoretic, au mai multe ore în planul de învăţământ decât cei de clasa a VIII-a, ei stau mai puţin la şcoală decât aceştia, în medie cu 10 minute pe zi. Elevii se scuză, spunând că orarul şcolar săptămânal este încărcat sau chiar foarte încărcat. Şi profesorii cred acelaşi lucru, chiar dacă tocmai ei sunt cei care „aranjează“ orarul fiecarei clase.

Diriginţii au menţionat că există o medie de 22 de absenţe per elev în cadrul unui semestru, din care jumătate sunt nemotivate. Majoritatea elevilor spun că lipsesc pentru că au avut probleme de sănătate, alţii din cauza oboselii, dar şi din cauză că nu şiau învăţat lecţia sau că nu şi-au făcut temele (aproape 30%). Unul din zece elevi recunoaşte că nu l-a interesat o anumită disciplină şi de aceea nu s-a mai dus la oră.

Sursa: realitatea.net

Foto: realitatea.net

Teme articol: elevi scoala ore orar
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
dey, 17 iunie 2009
idiotii vor bani asta este, stau toata ziua si acum cer si 6zile; se vede ca este o plictiseala la profesori -mare mare. Ma intreb cand mai au timp sa se documentaze pentru a preda elevilor cele mai citeste integral
Adi, 17 iunie 2009
la ce profesori se gasesc in educatie nu stiu cine ar rezista 6 zile chiar daca e o singura zi in plus fata de programa scolara de pana acum dar totusi e mult!!
Lolita, 17 iunie 2009
Bine ca nu cer 8 zile, nu cred ca daca ar fi mai multe zile de scoala s-ar rezolva problema absentelor...dar noroc pe noi ca aven niste experti!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.