ACTUALITATE 30 mai 2017

Evenimente ecvestre şi cinegetice organizate sub egida Anului turismului în Covasna

de Agerpres | 1182 vizualizări

Anul turismului în judeţul Covasna continuă cu patru evenimente ecvestre şi cinegetice, ce vor avea loc pe parcursul următoarelor două luni, printre acestea numărându-se Galopiada secuiască şi Campionatul naţional de atelaje cu doi cai.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în perioada 15-17 iunie judeţul Covasna va găzdui cea de-a şaptea ediţie a „Întâlnirii vânătorilor din Ţinutul secuiesc”, care se va desfăşura sub patronajul vicepremierului Ungariei, Semjén Zsolt, şi al altor câteva personalităţi importante. Evenimentul va fi precedat, pe 10 iunie, de tradiţionala „recrutare a husarilor”.

În perioada 7-9 iulie, localitatea Olteni, comuna Bodoc, va găzdui etapa a doua a Campionatului naţional de atelaje cu doi cai, iar pe 15-16 iulie, în localitatea Moacşa, va avea loc cea de-a şaptea ediţie a Galopiadei secuieşti.

Potrivit acestuia, terenul pentru atelaje de la Olteni are o suprafaţă de peste 5 hectare şi corespunde standardelor internaţionale.

„Intenţia noastră neascunsă este să aducem aici cât mai multe competiţii naţionale şi internaţionale de atelaje”, a declarat Tamas Sandor, care a mai menţionat că pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean de joi se află un proiect de hotărâre ce vizează asocierea cu Federaţia Ecvestră Română şi finanţarea cu 50.000 de lei din bugetul CJ a campionatului naţional de la Olteni.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai spus că strategia autorităţilor locale de promovare a judeţului şi de atragere a cât mai multor turişti a început să dea roade, dovadă faptul că în primele trei luni numărul celor care au vizitat judeţul a crescut considerabil.

„În primele trei luni din acest an, comparativ cu primele trei luni ale anului trecut, s-a mărit numărul turiştilor. În Cluj şi Covasna s-a mărit cel mai mult, în Cluj cu 31,3%, iar în judeţul Covasna cu 27,7%”, a spus Tamas Sandor.

Anul turismului a fost lansat oficial în luna martie la iniţiativa Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judeţean Covasna, când a fost prezentată şi oferta turistică a judeţului pentru anul 2017, care include, printre altele, castelele şi conacele, turismul balnear şi wellness, meşteşugurile tradiţionale şi gastronomia locală, centrele de echitaţie şi băile tradiţionale.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.