ACTUALITATE 25 februarie 2015

Elena Udrea, arestată în dosarul „Gala Bute”. Ea a fost adusă în cătușe la Arestul Poliţiei

de Covasna Media | 189 vizualizări

elena-udrea-arest1

Elena Udrea se întoarce în arest. Mandatul a fost emis miercuri de instanţa supremă, în dosarul „Gala Bute”.  Ea a ajuns miercuri după-amiază în arestul Poliției Capitalei.

Poliţiştii au pus în executare mandatul de arestare preventivă emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi au ridicat-o pe Elena Udrea de la locuinţa sa, unde era în arest din 17 februarie, în dosarul „Microsoft”.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa supremă a admis propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a dispus arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru o perioadă de 30 de zile, din 25 februarie până la 26 martie inclusiv.

Mandatul de arestare a fost emis pentru infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea "Galei Bute", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Judecătorul a dispus emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea, aceasta urmând să fie dusă în Arestul central al Poliţiei Capitalei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de Elena Udrea tot la instanţa supremă.

Elena Udrea a plecat de la Înalta Curte cu ochii în lacrimi și a vorbit despre situaţia sa, recunoscând că îi este greu, dar precizând că niciodată nu va face declarații mincinoase. Ea a mai spus că ştia că Dorin Cocoş a finanţat campaniile PDL, dar nu a știut despre ce sume e vorba. „De ce vă prefaceți că nu știți cum se finanțează campaniile electorale?” i-a întrebat ea pe jurnaliști. „Întrebați-i și pe domnii Iohannis și Ponta”, a sugerat deputatul.

„Nu este un secret, aşa se finanţează campaniile electorale, de ce vă faceţi toţi că nu ştiţi? Toată clasa politică, toată presa şi toată lumea se preface că nu ştie cum se finanţează campaniile. Întrebaţi-i pe domnul Iohannis, pe domnul Ponta, ei cum şi-au finanţat campaniile? La fel”, a declarat Elena Udrea.

Întrebată dacă ar face denunţ împotriva fostului său soţ Dorin Cocoş sau a lui Traian Băsescu, Elena Udrea a arătat că nu există elementele pentru care să facă vreun denunţ faţă de aceştia. Pentru un denunţ trebuie să existe şi alte probe, a subliniat Elena Udrea.

„Nu aş avea ce situaţie să prezint despre domnul preşedinte. Niciodată nu aş declara ceva mincinos, nu este nimic din ceea ce ştiu eu despre Traian Băsescu care ar putea fi subiect de denunţ sau de acuzaţie”, a declarat Elena Udrea.

Pe de altă parte, ea a spus că „după ce stai trei luni în arest, probabil că și caracterele mai puternice se înmoaie și oamenii care de regulă nu ar face asta, ajung să mintă și să spună ce vor anchetatorii să iasă”.

„Sunt mândră de ceea ce am realizat ca ministru. Îmi pare rău că azi aceste lucruri sunt puse sub semnul întrebării din cauza... unora care n-au reușit să înțeleagă rolul lor într-un minister”, a mai spus Elena Udrea.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 26 februarie 2015
Eu zic sa-l intrebam pe Traian Basescu!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.