ACTUALITATE 10 martie 2016

EDITORIAL. La anul 13...

de Observatorul de Covasna | 643 vizualizări

Nu cred în cifre norocoase, nici în cele cu ghinion, deși la o privire în urmă „13“ mi-a prins mereu bine. Cred însă că nu există accidente și nici întâmplări și că dacă în 2016, încă suntem aici și ne facem meseria, probabil că avem o misiune și un rol pe care trebuie să ni le asumăm.

Recent cineva mi-a spus: „Vouă o să vi se ducă dorul doar când n-o să mai fiți, ca tuturor lucrurilor cu care ne-am obișnuit și credem că ni se cuvin“. Am zâmbit ușor amar, dar am luat partea bună a lucrurilor – suntem parte din viața unor oameni și nu lăsăm să treacă nicio zi fără însemnătate.

Sunt 13 ani de când Observatorul de Covasna e companionul dimineților covăsnenilor, de când spunem cele mai frumoase povești de succes din covăsnime, de când suntem primii care dăm veștile importante și de când cuvintele pe care le-așternem se împrăștie pe întreg mapamondul.

În fiecare lună mii de oameni răsfoiesc aceste pagini și zeci de mii ne citesc pe internet, iar noi scriem și facem ziarul pentru ei și adeseori împreună cu ei. Zi de zi, într-un efort necontenit, ne-am făcut meseria, indiferent de condițiile grele sau de concurența nu întotdeauna corectă de care am avut parte.

Nu e ușor să faci un ziar românesc în județul Covasna. Dar e cu atât mai meritoriu, și pe atât mai motivant. Iar când înțelegi puterea cuvintelor, posibilitatea pe care ele ți-o dau de-a schimba destine și de a lega între ei oamenii, îți dai seama că ai în mână o forță extraordinară, pe care trebuie s-o gestionezi cu înțelepciune și responsabilitate.

Există două tipuri de jurnalism. Cel urât, manipulator, supus intereselor politice, jurnalismul care dezbină și care întărâtă oamenii unii împotriva altora, sub motivația unor convingeri și probleme artificial amplificate. Și mai e jurnalismul care inspiră, care motivează, care informează, care veghează, care unește, care inovează, care culturalizează. Trăiesc cu convingerea că am făcut mult mai mult dintr-al doilea, decât din primul. Iar asta ne dă puterea să mergem mai departe.

În acest martie împlinim 13 ani și asemenea unui adolescent ce are trăiri tot mai intense, planuri și vise tot mai mari, ne propunem și iată, chiar realizăm, lucruri fără precedent în presa covăsneană. Într-un context în care confortul și blazarea ar putea fi extrem de ușor de acceptat, ne ambiționăm să fim mai mult decât un ziar. Campaniile sociale cu impact extraordinar, proiectele speciale privind suplimentele tematice, premiile și beneficiile acordate abonaților, evenimentele culturale în care ne implicăm constant, cărțile-cadou oferite gratuit abonaților și la preț promoțional celorlalți cititori, sunt toate realizările unui al 13-lea an în care ne luăm munca în serios și ducem cu mândrie mai departe, o marcă ce nu mai e necunoscută aproape nimănui în acest județ.

Astăzi suntem Iulia, Sever, Iosif, Mirela, Vlad, Andras, Florin, Cristina, Simona, Răzvan, Stela, Daniel sau Dumitru, în cei 13 ani, au fost alături de noi Dan, Tina, Ticuță, Narcis, Oana, Horia, Mădălin, Adrian, Maria, Viorel, Ioan, Bianca, Ana, Monica, Emoke, Elena și mulți alții. Fiecare dintre noi și-a lăsat un strop din suflet în paginile „Observatorului“ cu gândul că fac ceva bun, util, frumos și de ce nu, nobil! Nu ne oprim, ci dimpotrivă, construim și devenim, cu sudoare, cu emoție, cu spirit și cu energie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.