ACTUALITATE 17 noiembrie 2008

Edilul local şi cel judeţean au ieşit în stradă

de Covasna Media | 704 vizualizări
Antal Arpad şi Tamas Sandor fac inspecţii neanunţate

Edilii judeţului şi ai municipiului au hotărât de comun acord să facă inspecţii inopinate la lucrările care se defăşoară la drumurile din oraşul Sfântu Gheorghe, dar şi din judeţ. Primarul din Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, spune că muncitorii încep să fie brusc foarte harnici când îl văd pe-acolo dimineaţa şi că, măcar în acest fel, speră ca lucrările la drumuri să fie executate la timp. „În fiecare dimineaţă înainte să vin la Primărie mă opresc la una dintre străzile la care se lucrează, niciodată în acelaşi loc, aşa că nimeni nu ştie unde „voi lovi“ în ziua următoare. Sper ca prin aceste vizite neanunţate să îi fac pe executanţi să lucreze mai cu spor, şi să le termine înainte de intrarea în iarnă”, a declarat Antal Arpad. În legătură cu calitatea lucrărilor, primarul spune că îl „doare sufletul“ să vadă că sunt nevoiţi, în continuare, să lucreze cu „peticeli”, dar că nu există altă soluţie. „Până când guvernanţii nu vor accepta că ...

Antal Arpad şi Tamas Sandor fac inspecţii neanunţate

Edilii judeţului şi ai municipiului au hotărât de comun acord să facă inspecţii inopinate la lucrările care se defăşoară la drumurile din oraşul Sfântu Gheorghe, dar şi din judeţ. Primarul din Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, spune că muncitorii încep să fie brusc foarte harnici când îl văd pe-acolo dimineaţa şi că, măcar în acest fel, speră ca lucrările la drumuri să fie executate la timp. „În fiecare dimineaţă înainte să vin la Primărie mă opresc la una dintre străzile la care se lucrează, niciodată în acelaşi loc, aşa că nimeni nu ştie unde „voi lovi“ în ziua următoare. Sper ca prin aceste vizite neanunţate să îi fac pe executanţi să lucreze mai cu spor, şi să le termine înainte de intrarea în iarnă”, a declarat Antal Arpad. În legătură cu calitatea lucrărilor, primarul spune că îl „doare sufletul“ să vadă că sunt nevoiţi, în continuare, să lucreze cu „peticeli”, dar că nu există altă soluţie. „Până când guvernanţii nu vor accepta că avem o situaţie specială a drumurilor, datorită regimului termic, va trebui să ne descurcăm cu banii pe care îi avem” a spus primarul. Pe de altă parte, referindu-se la calitatea lucrărilor, Antal Arpad a declarat că Primăria nu va mai recepţiona drumuri ale căror canale şi capace de canal nu sunt la acelaşi nivel cu suprafaţa drumului. Primarul a mai amintit şi lucrările de reabilitare a trotuarului din jurul Magazinului Şugaş, lucrările de amenajare a unei parcări noi pe Strada Vânătorilor, lucrările de modernizare a spaţiului din faţa Gării şi, nu în ultimul rând, intenţia de a realiza o parcare pe Strada Szász Károly.

La judeţ, ca la oraş

În ceea ce priveşte reparaţiile de drumuri judeţene, preşedintele Tamás Sándor a informat că s-au primit 2,5 milioane de lei, a căror destinaţie va fi reabilitarea totală sau parţială a următoarelor drumuri: Covasna – Comandău, Baraolt – Biborţeni, Zăbala – Tg. Secuiesc, Braşov – Dobolii de Jos, Lemnia – Mereni. Lucrările de reparaţii a drumului Covasna – Comandău se vor termina abia în 2009. În timpul iernii s-ar putea turna un asfalt special, însă pe acest segment de drum sunt necesare lucrări mult mai serioa se de efectuat, imposibil de rea lizat în timpul iernii. Tamás Sándor a spus că şi el face inspecţii neanunţate, dar că la nivel de judeţ factorul uman este cel care ridică probleme. „Abia reabilităm drumuri şi vin cu maşini de tonaj mare şi le distrug. Dacă încercăm să facem o stradă pe o distanţă mai lungă, până să apucăm să punem asfaltul, oame nii fură pietrişul din prima fază. Sunt destule probleme, nu e nu mai vina Consiliului Judeţean că drumurile arată aşa cum arată”, a spus Tamás Sándor, care nu a uitat să amintească faptul că în prima zi în care a venit la CJ, a fost întâmpinat de greva celor de la Drumuri şi Poduri.

Bianca Stupu

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
botond, 17 noiembrie 2008
Brava Antal Úr. Igy kell ezt csinalni. Asa se face!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.