ACTUALITATE 19 ianuarie 2018

Ecaterina Szabo, sărbătorită de autorităţile locale cu prilejul aniversării a 50 de ani

de Agerpres | 2535 vizualizări

Fosta campioană olimpică la gimnastică Ecaterina Szabo, născută în localitatea Zagon din Covasna, va fi sărbătorită luni, la Sfântu Gheorghe, cu prilejul împlinirii vârstei de 50 de ani, a anunţat joi administraţia judeţeană.

Evenimentul va avea loc de la ora 18,00, la Teatrul „Tamasi Aron“ din municipiu, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei culturii maghiare, în program fiind prevăzută şi lansarea volumului „Al cincilea aparat. Szabo Kati -Vieţile mele“, semnat de Csinta Samu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că Ecaterina Szabo se numără printre numeroasele personalităţi de etnie maghiară din ultima sută de ani care „au contribuit extrem de mult la succesul României“.

„Volumul va fi lansat atât în limba maghiară, cât şi în limba romană de Ziua culturii maghiare, chiar în ziua în care Szabo Kati împlineşte 50 de ani (...). La eveniment va fi prezentă şi sărbătorita, care va sosi duminică seara (...). Va fi premiată şi vor fi şi alte surprize“, a menţionat Tamas Sandor.

Ecaterina Szabo a reuşit performanţa de a câştiga trei medalii de aur la Olimpiada din 1984 de la Los Angeles, iar numele ei figurează alături de ale celor mai mari gimnaşti ai lumii în ''International Gymnastics Hall of Fame''.

Ea s-a retras din activitatea sportivă în anul 1987, iar după 1990 s-a stabilit în Franţa, dar o parte dintre medaliile şi trofeele sale pot fi văzute în casa natală din Zagon, unde părinţii au amenajat o mică expoziţie.  Şcoala din Zagon şi Sala sporturilor din municipiul Sfântu Gheorghe poartă numele acestei foste glorii a gimnasticii româneşti.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ioana Haitchi, 19 ianuarie 2018
Kati Szabo a câștigat patru medalii de aur și o medalie de argint la Olimpiada de la Los Angeles. Ar fi trebuit să știți, dacă tot ați scris un articol despre ea. Kati Szabo - Palmares citeste integral
Ioana Haitchi, 19 ianuarie 2018
Kati Szabo a câștigat patru medalii de aur și o medalie de argint la Olimpiada de la Los Angeles. Ar fi trebuit să știți, dacă tot ați scris un articol despre ea. Medalii de aur: cu echipa, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.