ACTUALITATE 21 iulie 2009

Ecaterina Andronescu: Diplomele obţinute de studenţii de la Spiru Haret rămân valabile

de Covasna Media | 501 vizualizări
„Diplomele studenţilor rămân valabile, sunt valabile în toate formele aprobate prin lege. Toate diplomele obţinute deja sunt valide urmând ca printr-un act normativ să fie reglementată situaţia celorlate diplome“, a declarat, marţi, Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Afirmaţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă cu privire la problema universităţii Spiru Haret. Ministrul a spus şi că „responsabilitatea publică pentru această situaţie îi revine

„Diplomele studenţilor rămân valabile, sunt valabile în toate formele aprobate prin lege. Toate diplomele obţinute deja sunt valide urmând ca printr-un act normativ să fie reglementată situaţia celorlate diplome“, a declarat, marţi, Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Afirmaţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă cu privire la problema universităţii Spiru Haret. Ministrul a spus şi că „responsabilitatea publică pentru această situaţie îi revine în exclusivitate universităţii Spiru Haret“.

Pe de altă parte, poziţia partidului a fost clarificată, tot marţi, de preşedintele PSD, Mircea Geoană. El a numit Universitatea Spiru Haret un „caritas al diplomelor universitare“, care trebuie să înceteze aceste practici. Social-democraţii consideră că diplomele eliberate până acum trebuie recunoscute.

Joia trecută, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că diplomele eliberate de Universitatea „Spiru Haret“ şi alte instituţii de învăţământ superior la programele de studii neautorizate, cad sub incidenţa nulităţii, dar pot fi validate dacă absolvenţii dau un examen de selecţie într-un interval de cinci ani, într-o universitate cu programul de studii acreditat şi evaluat cu calificativul „grad ridicat de încredere“.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.