ACTUALITATE 28 aprilie 2021

DSP Covasna: Faptul că nu mai sunt persoane pe listele de aşteptare pentru vaccinare arată buna organizare a campaniei

de Agerpres | 1433 vizualizări

Doar patru persoane mai sunt înscrise pe listele de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID-19 în Covasna, în condiţiile în care sunt disponibile peste 4.000 de locuri în cele şapte centre deschise în judeţ, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) arătând că acesta este un lucru pozitiv care demonstrează buna organizare a campaniei de imunizare.

Directorul DSP Covasna, Agoston Laszlo, a declarat, marţi, că în judeţ au fost vaccinate până acum aproape 42.500 de persoane, respectiv peste 18% din populaţia judeţului, iar faptul că pe listele de aşteptare mai sunt înscrise doar patru persoane arată că autorităţile au asigurat aprovizionarea cu vaccinuri, precum şi condiţii pentru administrarea acestora, prin creşterea numărului liniilor de vaccinare.

„Până în prezent, în judeţul Covasna au fost vaccinate 42.401 persoane, din care 13.874 inclusiv cu doza a doua. Acesta înseamnă 18,6% din populaţia judeţului. Din păcate, nu avem date foarte exacte referitoare la numărul de persoane vaccinate care efectiv sunt din judeţul Covasna. Ce-i drept, la toate centrele din judeţ s-au vaccinat un număr semnificativ de persoane din alte judeţe. Motivul este unul foarte simplu. Deşi eram acuzaţi că nu sunt deschise centre de vaccinare suficiente, că nu sunt locuri pentru programarea la vaccinare, adevărul a fost că, de la deschidere, aceste centre au stat nefolosite la capacitate, de regulă 2-3 zile. Apoi locurile libere s-au ocupat de către persoane din alte judeţe. (...) important este ca un număr cât mai mare din populaţia tării să fie vaccinată, indiferent unde. Probabil au fost şi persoane din judeţul nostru care s-au vaccinat în altă parte“, a declarat Agoston Laszlo.

Acesta a mai spus că majoritatea cetăţenilor care erau ferm hotărâţi să se vaccineze au făcut deja acest lucru până acum, dar mai sunt multe persoane nehotărâte sau care nu consideră vaccinarea o prioritate.

„Nu contează câţi oameni sunt sau nu pe listele de aşteptare, important e că cei care au de gând să se vaccineze pot face acest lucru când doresc, unde doresc şi cu ce vaccin doresc (...) Am încercat să facem în aşa fel ca centrele de vaccinare să fie cât mai aproape de oameni, dar am fost constrânşi şi de posibilităţile naţionale de a asigura dozele de vaccin necesare. Astfel, am deschis centrele rând pe rând. (...). Avem, deci, în total 7 centre cu 15 linii de vaccinare, o linie însemnând actualmente 84 de persoane pe zi. Rezultă că în judeţ putem vaccina 1.260 de persoane pe zi, în schimb se vaccinează zilnic aproximativ 800-900 de persoane“, a mai explicat directorul DSP Covasna.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţul Covasna este de 2,22 la mia de locuitori, înregistrându-se o tendinţă de scădere.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.