ACTUALITATE 28 aprilie 2021

DSP Covasna: 25 de medici de familie din judeţ se implică în campania de vaccinare anti-COVID-19

de Agerpres | 979 vizualizări

Un număr de 25 de medici de familie din judeţul Covasna şi-au anunţat intenţia fermă de a se implica în campania de vaccinare anti-COVID a populaţiei, a precizat marţi conducerea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DSP).

Directorul instituţiei, Agoston Laszlo, a menţionat că este vorba atât despre medici de familie din mediul urban, cât şi rural, iar vaccinarea în cabinetele acestora ar putea să înceapă săptămâna viitoare.

„Am luat legătura cu medicii de familie să începem vaccinarea prin cabinetele de medicină de familie. Aceasta va începe, probabil, după sărbători şi se va face cu vaccin Johnson&Johnson, care este monodoză, deci nu necesită rapel. Cu o singură deplasare la medicul de familie vaccinare este rezolvată. Rugămintea din partea noastră către populaţie este ca să semnaleze medicului de familie intenţia de a se vaccina cu vaccinul de la Johnson, deoarece constatăm o reticenţă din partea unor medici de familie care se tem că nu vor fi doritori şi vor rămâne cu dozele neutilizate, ceea ce înseamnă o pierdere. Deocamdată avem 25 de medici de familie care au semnalat clar că vor să se implice în procesul de vaccinare în cabinetele proprii, dar credem că, dacă ar exista solicitări din partea populaţiei, acest număr ar creşte considerabil“, a declarat Agoston Laszlo.

Potrivit acestuia, în judeţul Covasna s-au vaccinat până în prezent 42.401 persoane, dintre care 13.874 inclusiv cu doza a doua, adică 18,6% din populaţie.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că în data de 4 mai va începe activitatea de vaccinare prin cabinetele de medicină de familie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.