ACTUALITATE 27 iunie 2017

„Drumul bobului de grâu“, în oferta estivală a Centrului de Agrement de la Pădureni

de Agerpres | 1497 vizualizări

Centrul de Agrement de la Pădureni, aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, a introdus în oferta sa estivală mai multe programe educative, printre care şi „Drumul bobului de grâu“, oaspeţii având posibilitatea să vadă cum se macină grâul şi cum se prepară o pâine tradiţională de casă.

Cătălin Lazăr, consilier în cadrul Direcţiei de Sport şi Tineret Covasna, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că Centrul de la Pădureni este unul dintre cele mai moderne din ţară, cazarea putându-se face atât în grup, cât şi individual, în căsuţe din lemn, la preţul de 80 de lei pe zi, cazare şi masă.

Potrivit acestuia, lunile iulie şi august au fost deja rezervate de grupuri care vor participa la diverse tabere, însă se mai pot face rezervări pentru restul anului.

„Centrul de la Pădureni este cotat între primele cinci din ţară atât ca infrastructură, condiţii de cazare şi masă, cât şi ca programe educaţionale incluse la pachet (...) şi nu ascund că suntem în demersuri avansate pentru a forma primul program din ţară dedicat turismului de tineret (...) Centrul este situat într-o zonă superbă, lângă lacul de acumulare, iar cazarea se face în căsuţe rustice (...) Avem sală de conferinţe, un teren de sport multifuncţional cu nocturnă etc. (...) Pe site-ul nostru sunt prezentate condiţiile şi e vizibil pentru toată lumea calendarul rezervărilor (...) Suntem deschişi şi vizitelor inopinate, iar pe lângă cazare şi masă le oferim oaspeţilor şi programe pentru timpul liber. Spre exemplu, la cerere, împreună cu o asociaţie din Băţanii Mici putem să realizăm un drum tematic, drumul pâinii. Deci, ei pot urmări „drumul bobului de grâu“ care trece prin moară de apă funcţională, ajunge făină, apoi ajunge în gospodării tradiţionale, pot pune mâna la frământat şi pot vedea cum se coace pâinea (...) Este un parteneriat public-privat pe care l-am dezvoltat pentru că dorim să le prezentăm turiştilor nu doar capitalul natural, ci şi cultural“, a spus Cătălin Lazăr.

Potrivit acestuia, Centrul de la Pădureni va găzdui în această vară două tabere sociale pentru copii, iar în luna august, aici va avea loc Şcoala naţională de democraţie, precum şi cea de-a doua ediţie a proiectului internaţional „România mea“, dedicat tinerilor din diaspora.

Teme articol: Covasna Padureni agrement
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.