ACTUALITATE 2 iulie 2020

Dr. Roşu Matyas (SJU Covasna): Este un efort deosebit să lucrezi în combinezon la 28-30 de grade

de Agerpres | 2021 vizualizări

Cadrele medicale fac eforturi deosebite pentru tratarea pacienţilor COVID-19, în condiţiile în care trebuie să lucreze îmbrăcate în combinezoane la temperaturi de aproape 30 de grade Celsius, a declarat miercuri, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, dr. Roşu Matyas.

„Colegii suferă foarte mult. De exemplu, şi în sălile de operaţii este interzisă folosirea aerului condiţionat şi vă puteţi închipui, îmbrăcat în combinezon şi de la 28-30 de grade sau şi mai mult cât este în sală, este un efort deosebit“, a declarat dr. Roşu Matyas, în cadrul unei conferinţe de presă on-line.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a adăugat că pentru scăderea disconfortului termic au fost montate folii reflectorizante la ferestre.

„Noi a montat folii reflectorizante de protecţie la ferestre care, cât de cât, rezolvă acest disconfort termic. Pe partea cealaltă, încă de la începutul pandemiei, acestei situaţii epidemiologice, Comisia de Terapie Intensivă de pe lângă Ministerul Sănătăţii a transmis o recomandare de a opri acele suflătoare de aer sau generatoare de curent, de aer condiţionat, să fie interzise pentru că acestea accentuează transmiterea şi răspândirea virusului“, a declarat Andras Nagy Robert.

Potrivit acestuia, la ora actuală în spital sunt internaţi 15 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi 11 suspecţi, în clădirea de Boli Infecţioase, iar în clădirea centrală, circa 130 de pacienţi cu alte patologii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.