ACTUALITATE 19 august 2012

Două pâini uriaşe coapte la Sfântu Gheorghe în cinstea Sfântului Ştefan

de Agerpres | 58 vizualizări

Două pâini uriaşe, în greutate de peste 120 de kilograme fiecare, au fost coapte la sfârşitul acestei săptămâni într-o brutărie din municipiul Sfântu Gheorghe în cinstea Zilei Sfântului Ştefan, care este marcată în fiecare an pe data de 20 august şi reprezintă o sărbătoare importantă pentru comunitatea maghiară.

Una dintre aceste pâini va rămâne la Sfântu Gheorghe, iar cea de-a doua va fi transportată în oraşul Szolnok din Ungaria, într-un gest simbolic de fraternitate. O parte din grâul folosit la prepararea acestor pâini a fost adus din Ungaria, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor.

Ziua Sfântului Ştefan, care coincide cu Ziua Naţională a Ungariei, va fi marcată luni în judeţul Covasna printr-un pelerinaj pe muntele Perkő din Sânzieni, la care vor participa câteva mii de credincioşi romano-catolici. În vârful acestuia se află o capelă romano-catolică construită în secolul al XIII-lea în cinstea Sfântului Ştefan, primul rege creştin al Ungariei.

Conform tradiţiei, pe înserat vor fi aprinse “focuri de veghe” pe dealurile din apropierea mai multor comune din judeţul Covasna locuite preponderent de maghiari.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.