ACTUALITATE 9 martie 2010

Dorel Lungu, compatibil pe funcţiile de director coordonator şi consilier local

de Covasna Media | 435 vizualizări

Acțiunea Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), prin care directorul coordonator al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, Dorel Lungu, era declarat incompatibil cu funcția de consilier în Consiliul Local (CL) Covasna, a fost anulată.

Curtea de Apel Braşov a dispus anularea acțiunii ANI, ca urmare a unei contestații depuse în acest sens de către Dorel Lungu, care a depus la dosar pozițiile oficiale ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) şi Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP). Potrivit ANI, Dorel Lungu s-ar fi aflat într-o funcție publică de conducere (director coordonator AJOFM) ca funcționar public, ceea ce contravenea funcției de consilier local.

“Am solicitat ANOFM şi ANFP să-mi comunice dacă eu, ca director al AJOFM, mă încadrez la funcționari publici. Atât răspunsul primit din partea ANOFM cât şi cel primit din partea ANFP au arătat că eu, în postura de director al AJOFM Covasna, potrivit Legii 188/1999 cu modificările aferente, privind Statutul Funcționarilor Publici, nu mă încadrez la funcționari publici”, a declarat Dorel Lungu, referitor la decizia Curții de Apel Braşov.

Directorul coordonator al AJOFM Covasna a mai precizat că problemele cu ANI s-au ivit în urma unor sesizări depuse spre Agenție de către anumite persoane din Primăria Covasna, care nu ar fi fost de acord cu funcția pe care o deține la AJOFM.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.