ACTUALITATE 25 septembrie 2008

Dorel Banu, oficial subprefect

de Covasna Media | 475 vizualizări

Aceasta este a treia învestire a unui subprefect în Covasna, în nici doi ani

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), Marian Pătuleanu, l-a învestit ieri în funcţia de subprefect, cu caracter temporar, pe directorul adjunct al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Covasna, Gheorghe Dorel Banu. Decizia a fost luată săptămâna trecută, prin hotărâre de Guvern, iar potrivit acesteia Banu va rămâne în funcţie până la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului de subprefect. Prezent la eveniment, prefectul Gyorgy Ervin a remarcat că este a treia numire a unui subprefect în decurs de aproape doi ani în judeţul Covasna, după Gabriel Siminiceanu şi Codrin Munteanu. „Sperăm că nu este un pas înapoi, ci unul înainte. Cred că nu vom avea probleme

Aceasta este a treia învestire a unui subprefect în Covasna, în nici doi ani

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), Marian Pătuleanu, l-a învestit ieri în funcţia de subprefect, cu caracter temporar, pe directorul adjunct al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Covasna, Gheorghe Dorel Banu. Decizia a fost luată săptămâna trecută, prin hotărâre de Guvern, iar potrivit acesteia Banu va rămâne în funcţie până la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului de subprefect. Prezent la eveniment, prefectul Gyorgy Ervin a remarcat că este a treia numire a unui subprefect în decurs de aproape doi ani în judeţul Covasna, după Gabriel Siminiceanu şi Codrin Munteanu. „Sperăm că nu este un pas înapoi, ci unul înainte. Cred că nu vom avea probleme, este important să lucrăm în echipă şi cu sprijinul acesteia să-şi facă datoria”, a afirmat prefectul. La rândul său, proaspătul subprefect a afirmat că va colabora cu Prefectura şi conducerea Consiliului Judeţean. „Am venit să muncesc pentru respectarea legii şi din respect pentru cetăţeni”, a spus Banu.

Post cu cântec

Şirul de subprefecţi în judeţul Covasna a început să se formeze în anul 2007, după moartea lui Nicolae Cârlănescu, urmată de o perioadă de câteva luni în care postul său a rămas liber. În cele din urmă, la sfârşitul anului trecut, Guvernul l-a numit în funcţie, interimar, pe Gabriel Siminiceanu, susţinut de PNL şi atacat de majoritatea partidelor politice covăsnene, care au contestat această decizie. Ulterior, interimatul acestuia a fost prelungit, iar între timp numirea sa a fost atacată în instanţă de directorul juridic al Prefecturii, Codrin Munteanu, care de asemenea participase la concurs. Curtea de Apel Braşov stabilise, cu drept de atac, anularea deciziei de numire a lui Siminiceanu. La un al doilea concurs pentru postul de subprefect, dosarul lui Siminiceanu a fost respins pe motiv că nu îndeplinea condiţiile de studiu necesare – nu finalizase cursul Institutului Naţional de Admi nistraţie Publică –, iar Codrin Munteanu a rămas singur în cursă. Nici atunci postul nu a fost însă ocupat, iar în urma concursului de la sfârşitul lunii iunie anul acesta, Codrin Munteanu a obţinut postul de subprefect din Covasna, în care a şi fost învestit. Locul nu a rămas însă mult timp ocupat, întrucât Munteanu a fost numit la scurt timp subprefect în Bucureşti. Gheorghe Dorel Banu, numit subprefect până la organizarea concursului pentru ocuparea definitivă a postului, sa născut în anul 1961, este jurist, licenţiat al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu. În anul 2004, acesta a absolvit cursurile de masterat, cu specializarea managementul afacerilor publice, organizate la Academia de Studii Economice Bucureşti. De asemenea, a urmat cursurile Programului de formare specializată a înalţilor funcţionari publici la Institutul Naţional de Administraţie Bucureşti.

PSD contestă experienţa

Numirea noului subprefect a fost calificată miercuri de conducerea PSD Covasna ca nefiind cea mai bună alegere. Preşedintele Horia Grama şi-a bazat afirmaţia pe faptul că Dorel Banu nu are o experienţă în dreptul administrativ, n-a lucrat cu consiliile locale şi cel judeţean, iar postul său este unul specializat şi care presupune o experienţă de câţiva ani în munca administrativă. „A fost clar o opţiune politică, aşa cum ne-am obişnuit”, spune liderul PSD. Actualul subprefect interimar nu face parte din niciun partid, dar potrivit unor surse ar fi fost susţinut pe acest post de liberalii din judeţ.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.