ACTUALITATE 21 ianuarie 2010

DJT cere bani pentru Tabăra de la Pădureni

de Covasna Media | 308 vizualizări
21ian2010-padureniDirecţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) Covasna va continua, în 2010, lobby-ul pentru reabilitarea taberelor din judeţ. Pe lisa de priorităţi a DJT se află, în acest sens, tabăra de la Pădureni, acolo unde mai este nevoie de investiţii pentru finalizarea reabilitării corpului principal al taberei. Directorul DJT Covasna, Ramon Grosos, a declarat că s-a depus încă din 2009 la Ministerul Tineretului un proiect

21ian2010-padureniDirecţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) Covasna va continua, în 2010, lobby-ul pentru reabilitarea taberelor din judeţ. Pe lisa de priorităţi a DJT se află, în acest sens, tabăra de la Pădureni, acolo unde mai este nevoie de investiţii pentru finalizarea reabilitării corpului principal al taberei. Directorul DJT Covasna, Ramon Grosos, a declarat că s-a depus încă din 2009 la Ministerul Tineretului un proiect de finanţare a lucrărilor de la Pădureni, în valoare de 50.000 de lei, aşteptându-se ca banii să fie cuprinşi în bugetul pe 2010. După tabăra de la Pădureni, DJT are în vedere descentralizarea taberelor de la Comandău şi Crasna.

Străinii, invitaţi în taberele covăsnene

Tot pentru 2010, echipa DJT a concretizat un proiect în care taberele covăsnene să fie popularizate în afara ţării şi, în acelaşi timp, să primească exemple de bună-practică de la taberele externe. Proiectul prevede implicarea diverselor ambasade, care ar urma să viziteze taberele din Covasna şi să construiască o punte de legătură între acestea şi cele aflate pe acelaşi domeniu de activitate din ţara lor. „Proiectul prevede că ambasadele aduc aici reprezentanţi ai diverselor organizaţii non-guvernamentale din ţările lor, însă pe teme concrete. Aceşti reprezentanţi ar urma să intre în legătură cu cei de la noi, să ne vadă taberele şi să ni le prezinte pe ale lor, astfel încât să vedem ce putem învăţa unii de la alţii”, a explicat Ramon Grosos.

Potrivit acestuia, proiectul s-a pus deja în mişcare, în sensul că s-a intrat în discuţii cu mai multe ambasade pentru ca acestea să demareze, la rândul lor, acţiunile de identificare a celor interesaţi de taberele din judeţul Covasna.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.