Comunicat lansare proiect Îmbunătățirea calităţii vieţii populaţiei din Municipiul Târgu Secuiesc
Scopul proiectului: Obiectivul general al proiectului consta in îmbunatatirea calitatii vietii locuitorilor din Mun. Targu Secuiesc, mai exact imbunatatirea serviciilor culturale, recreative si a spatiilor publice urbane.
Beneficiar: UAT Municipiul Târgu Secuiesc
Perioada de implementare: 29.07.2024 - 29.01.2026
Rezumat proiect și activități:
Obiectivul general al proiectului prezent consta in îmbunatatirea calitatii vietii locuitorilor din Mun. Targu Secuiesc, mai exact imbunatatirea serviciilor culturale, recreative si a spatiilor publice urbane. Indeplinirea acestui obiectiv va duce la: dezvoltarea atractivitatii municipiului pentru locuitorii sai, cat si pentru vizitatori si navetisti, stimularea populatiei municipiului de a petrece timpul in aer liber, stimularea deplasarii nemotorizate (pe jos sau cu bicicleta), stimularea implicarii locuitorilor in activitati culturale, care vor contribui la dezvoltarea relatiilor interpersonale, dezvoltarea capacitatii de integrare, mai ales pentru persoanele care provin din grupuri vulnerabile si cresterea numarului de vizitatori anuali. Implementarea prezentului proiect conduce la cresterea standardelor de viata in cadrul mun Targu Secuiesc prin imbunatatirea ofertei culturale datorita infiintarii Centrului Cultural,prin imbunatatirea conditiilor de locuire pentru locuitorii Municipiului prin crearea unui spatiu verde prin amenajarea parcului. In vederea asigurarii dezvoltarii echilibrate si pentru cresterea atractivitatii mun Targu Secuiesc prezentul proiect are o abordare integrata a problemelor si propune o abordare integrata la nivelul solutiilor identificate. Acest aspect este reflectat de faptul ca proiectul urmareste concomitent imbunatatirea serviciilor culturale precum si imbunatatirea spatiilor publice urbane din Mun Targu Secuiesc, ceea ce va conduce la imbunatatirea vietii locuitorilor in general.
Pentru a imbunatatii calitatea vietii locuitorilor municipiului, primaria trebuie sa asigure atat spatii noi pentru desfasurarea activitatilor culturale si evenimentelor culturale, cat si spatii verzi pentru activitatile in aer liber si pentru deplasarile nemotorizate in natura. Astfel, sunt acoperite nevoile culturale si sociale a tuturor categoriilor de varsta, de la copii la oameni in varsta si ambele investitii actioneaza integrat asupra asigurarii confortului locuitorilor si stoparea migrarii populatiei spre orase mai mari. Dezvoltarea urbana este un proces complex compus din mai multi factori, in cazul de fata reabilitarea unui monument istoric si amenajarea unei zone de agrement, care actioneaza integrat asupra imbunatatirii calitatii vietii populatiei in municipiul Targu Secuiesc. Se urmareste, concomitent, imbunatatirea serviciilor culturale si recreative, precum si imbunatatirea spatiului public urban cu implicatii asupra imbunatatirii vietii populatiei municipiului Targu Secuiesc. Avantajul abordarii integrate a ambelor activitati este reprezentat de faptul ca municipiul Targu Secuiesc poate solutiona simultan mai multe cerinte si necesitati ale populatiei, intre care exista relatii de interdependenta si astfel se contribuie la indeplinirea viziunii de dezvoltare a municipiului.
- Numar cladiri publice modernizate in cadrul prezentului proiect: 1 cladire (Centrul cultural)
- Nr parcuri reabilitate:1 (Suprafata spatii verzi reabilitate: 16.947 m.)
- Nivel crescut de atractivitate a Municipiului, respectiv Numarul persoanelor care beneficiaza de modernizarea cladirii publice-centrul cultural si a zonei verzi - parcul.