ACTUALITATE 22 decembrie 2009

Din suflet pentru suflet

de Covasna Media | 336 vizualizări
22dec2009-copiiDe zece ani, programul ,,Din suflet pentru suflet“ le arată elevilor de la Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul” din Sf. Gheorghe cât de simplu, dar cât de important este să vină în ajutorul celor mai puţin norocoşi. Crăciunul este un moment al dăruirii, iar acesta reprezintă un act de generozitate, care învăţat în copilărie se consolidează pe parcursul vieţii, făcându­ne să fim mai buni, să fim

22dec2009-copiiDe zece ani, programul ,,Din suflet pentru suflet“ le arată elevilor de la Colegiul Naţional

,,Mihai Viteazul” din Sf. Gheorghe cât de simplu, dar cât de important este să vină în ajutorul celor mai puţin norocoşi.

Crăciunul este un moment al dăruirii, iar acesta reprezintă un act de generozitate, care învăţat în copilărie se consolidează pe parcursul vieţii, făcându­ne să fim mai buni, să fim mai generoşi şi înţelegători cu cei de lângă noi.

Cadrele didactice de la Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul” au încercat de­a lungul timpului să formeze aceste deprinderi la elevii lor.

În luna noiembrie, elevii clasei a IX­a pedagogic au realizat o colectă de îmbrăcăminte, încălţăminte şi jucării de la copiii din ciclul primar. În data de 9 decembrie, un grup de elevi, îndrumaţi de d­na director adjunct Rădiţa Palela, d­nul prof. Lucian Pozna si d­na prof. Olga Mitroi, au colindat elevii Şcolii Generale din Hetea, jud. Covasna. După ce au colindat, elevii au dăruit cadouri semenilor lor, constând în haine şi jucării.

Elevii şi cadrele didactice îndrumătoare au reuşit ca prin acest gest să aducă o rază de bucurie şi speranţă în sufletele acestor copii, această acţiune dorindu­se a fi o expresie a modului în care este percepută atmosfera Crăciunului, o şansă de a exprima gânduri bune, de a dărui afecţiune şi un strop de bucurie celor vitregiţi de soartă.

Sărbătorile de iarnă reuşesc întotdeauna să trezească în sufletul nostru trăiri aparte, deosebite, aproape magice! Crăciunul oferă copilului posibilitatea de a percepe atmosfera deosebită a unei sărbători speciale pentru toţi oamenii.

Teme articol: copii Craciun cadouri suflet
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.