ACTUALITATE 11 februarie 2010

Desfigurat în club

de Covasna Media | 1540 vizualizări
Un bărbat din Sfântu Gheorghe susţine că a fost nedreptăţit de către Serviciul de Medicină Legală, care i-a prescris doar opt zile de îngrijiri medicale. 11feb2010-iulianÎn urmă cu câteva zile, Iulian Preda, de 29 de ani, a fost protagonistul unei altercaţii soldate cu bătaie, în timp ce se distra într-un club din Sfântu Gheorghe. Consecinţele au lăsat urme vizibile pe faţa tânărului, care are acum fruntea bandajată şi buza superioară cusută. „Eram în club cu nişte prieteni, iar un grup de câţiva indivizi s-a legat de o fată din cercul nostru. Le-am spus frumos să o lase în pace

Un bărbat din Sfântu Gheorghe susţine că a fost nedreptăţit de către Serviciul de Medicină Legală, care i-a prescris doar opt zile de îngrijiri medicale.

11feb2010-iulianÎn urmă cu câteva zile, Iulian Preda, de 29 de ani, a fost protagonistul unei altercaţii soldate cu bătaie, în timp ce se distra într-un club din Sfântu Gheorghe. Consecinţele au lăsat urme vizibile pe faţa tânărului, care are acum fruntea bandajată şi buza superioară cusută.

„Eram în club cu nişte prieteni, iar un grup de câţiva indivizi s-a legat de o fată din cercul nostru. Le-am spus frumos să o lase în pace, iar după un schimb de replici, am fost lovit în cap cu un pahar de whiskey. Peste câteva clipe, faţa întreagă îmi era plină de sânge, după care mi-am pierdut cunoştinţa”, povesteşte Iulian Preda.

„Prea puţin 8 zile de îngrijiri medicale“

Acesta a ajuns apoi la Urgenţă, unde s-au constatat şi îngrijit leziunile suferite, Serviciul de Medicină Legală prescriind opt zile de îngrijiri medicale.

„Mi se pare prea puţin pentru rănile pe care le am şi pentru trauma pe care am suferit-o. Nu înţeleg cum pentru acestea pot primi aproape tot atâtea zile câte se primesc pentru o palmă“, spune Iulian Preda, care este decis să conteste constatările celor de la Medicina Legală şi să-i acţioneze în instanţă pe cei care aproape că l-au desfigurat.

Tânărul este de părere că fie starea sa a fost tratată prea uşor de către cei de la Medicina Legală, fie aceştia „ar fi aşteptat bani”, fie unii dintre atacatorii său ar fi avut „cunoştinţe” la acest Serviciu.

„Zilele de îngrijiri medicale nu se dau ca la piaţă“

Părerea medicului legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală, Carmen Barbu, este însă diferită faţă de cea a bărbatului bătut, Iulian Preda.

„Există un barem, la nivel naţional, în funcţie de care se acordă zilele de îngrijire medicală pentru tipurile de leziuni constatate. Aceste zile nu se dau că vrem sau nu vrem noi, nici ca la piaţă - că cere cineva mai multe, efectiv toate se dau după barem, deoarece în funcţie de acesta se face încadrarea într-un anumit articol de lege.

Numărul de zile de îngrijiri medicale pe care le dăm noi nu corespunde şi nu coincide întotdeauna cu numărul de zile necesar pentru vindecarea anatomică - şi aici nu mă refer la cazul de faţă, unde există o plagă, ci mă refer la cazuri de leziuni traumatice - fracturi, leziuni mai grave, unde procesul de vindecare durează chiar mai mult”, explică medicul Carmen Barbu.

Potrivit acesteia, cele opt zile prescrise lui Iulian Preda se încadrează în prima parte a baremului, la 0 - 20 de zile şi se încadrează la Articolul 180 din Codul Penal, care reglementează infracţiunile de loviri sau alte violenţe, vătămare corporală şi vătămare corporală gravă. În baza acestuia, bărbatul îi poate acţiona în instanţă pe atacatorii săi, demersurile fiind însă necesar să fie făcute de el şi nu de către Poliţie, aşa cum se întâmplă în cazul prescrierii a mai mult de 20 de zile de îngrijiri medicale.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 10

Adaugă comentariu
Livia, 12 februarie 2010
in Romania de azi, prevederile legislative nu mi se par o motivatie suficienta,dat fiind ca ele sunt luate in conditii cel putin dubioase. cred ca la cauza trebuie actionat,nu la efect. cu alte citeste integral
benidorm, 11 februarie 2010
Preda,te credeam m-ai inteligent,daca citesti art.180 c.p.iti ajunge si 8 zile pana la urma,(pedeapsa este inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda)asa ca nu mai fa valuri si cauta-ti dreptatea in citeste integral
Janos Iuhas, 11 februarie 2010
Cum spuneam, domnu Preda, dreptatea n-o cauţi la poliţie şi la procuror. ;)
Preda, 11 februarie 2010
Oameni bunii!,voi care nu stiti mai exzact ce s-a intimplat,si nu ati fost la fata locului,sa vedeti exzact de ce trebuie sa comentati?!,sau va place sa va bagati in seama!.sa fiti si voi interesati,d citeste integral
legal, 11 februarie 2010
Oameni buni daca ai bani mituesti primesti zile asa suntem toti corupti..fiecare are gura mare pana la cer ca am pile ca cunosc rezolv totul..deci pe scurt..totul se rezuma la citeste integral
Primar_la_Hetea, 11 februarie 2010
Nu inteleg de ce scrieti articole despre toti derbedeii, probabil vrea si concediu mediacal vreo 3 luni :))
ANONIM, 11 februarie 2010
Cred ca te inseli prietene dute in bv la medicina legala si vezi ce iti zice acolo si in leg cu sa dai mita asa este
Gago, 11 februarie 2010
daca n-ai fost acolo....NU COMENTA!!! daca era bataie, era altceva. aici el a primit un pahar in fata din prima...toata lumea e mare si tare cu sticle si cu pahare ;-).
Ianos Iuhas, 11 februarie 2010
Mda...mai ai să zici că a meritat-o, argumentul suprem al oamenilor violenţi. Oricum în cazuri ca astea nu de la poliţie şi procurori aştepţi drpetate...
Demeter, 11 februarie 2010
Mda... Il cunosc pe baiatul asta ... Nu stiu de ce se plange.... Mereu se da mare, e beat in cluburi, cu chef de cearta... Nu ma mira ca a luat bataie!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.