ACTUALITATE 31 ianuarie 2012

Deputatul Edler Andras (UDMR) vrea legislaţie pentru casele de pelerini

de Agerpres | 81 vizualizări

Deputatul UDMR Covasna, Edler Andras susţine necesitatea creării cadrului legislativ pentru funcţionarea adăposturilor sau caselor de pelerini. Edler Andras a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în străinătate există adăposturi special amenajate pentru credincioşii aflaţi în pelerinaje religioase, însă în România nu există cadru legislativ pentru omologarea acestor spaţii de cazare ce oferă condiţii minime de confort.

„Nu ne referim aici la turismul ecumenic (...) Casele sau adăposturile pentru pelerini au nişte încăperi mari, cu câte 10 până la 50 de paturi, câteva duşuri şi strictul necesar, deci oferă nişte condiţii modeste (...) În aceste spaţii nu poate intra oricine, doar cei care au paşaport de pelerin, iar cazarea este cuprinsă între 0 şi 10 euro“, a declarat Edler Andras.

Acesta a menţionat că va discuta acest subiect cu conducerea Ministerului Turismului şi va face demersurile nece sare pentru crearea cadru lui legislativ necesar funcţionării caselor de pelerini. Edler Andras a explicat că face acest demers la solicitarea unui grup de persoane care se ocupă de amenajarea „Drumului Maria“, respectiv a unui traseu de pelerinaj religios în lungime de 1.400 de kilometri, ce va face legătura între localităţile Mariazell din Austria şi Şumuleu Ciuc din România (judeţul Harghita). Iniţiatorii acestui proiect sus ţin că drumul va putea fi parcurs pe jos de către pelerini în aproximativ 60 de zile.

Edler Andras a menţionat că „Drumul Maria“ ar putea trece şi prin judeţul Covasna, fiind luate în calcul două trasee.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 1 februarie 2012
In cazul de fata se refera la pelerinii care vin din Ungaria sa scandeze lozinci jignitoare poporului roman?Atunci e clar ca acele adaposturi vor avea tarif 0.....desi dupa mine le-as oferi adapostul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.