ACTUALITATE 16 martie 2017

Delicte la regimul silvic la Dobârlău și Vâlcele

de Covasna Media | 883 vizualizări

Polițiștii din Dobârlău fac cercetări după ce au identificat în curtea unui localnic material lemnos pentru care nu exista niciun fel de document legal de proveniență. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că lemnul este rezultatul săvârșirii unor infracțiuni, astfel că în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt, iar lemnul, în cantitate de 1 metru cub, a fost confiscat. Activitatea polițiștilor a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Buzăul Ardelean.

La Vâlcele, polițiștii aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu au desfășurat activități pe linie de silvicultură, în colaborare cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Tălișoara. Astfel, a fost identificat pe raza localității Araci un bărbat în vârstă de 58 de ani, din județul Brașov, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, fără a putea prezenta vreun document legal de proveniență.

Bărbatul a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, iar cei 2,5 metri steri de material lemnos și la fel și autoutilitara folosită pentru transport au fost indisponibilizate.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.