ACTUALITATE 9 martie 2010

Datori vânduţi la întreţinere

de Covasna Media | 376 vizualizări
Locuitorii din Sfântu-Gheorghe au acumulat datorii de 1,5 milioane de lei la plata întreţinerii 09mar2010-datorniciSocietatea de Gospodărire Comunală GospCom din Sfântu-Gheorghe întâmpină mari greutăţi din cauza neîncasării datoriilor la întreţinere din partea populaţiei și va lua măsuri pentru a mai recupera din restanţe. Directorul de dezvoltare al societăţii, Kato Bela, a declarat că datoria oamenilor din Sfântu-Gheorghe la întreţinere ajunge în prezent la 1,5 milioane de lei, o sumă foarte mare care s-a adunat atât din datoriile asociaţiilor de proprietari, cât și ale firmelor. „Am chemat administratorii la discuţii, încercăm să recuperăm, din păcate în ultima perioadă au început să crească foarte mult datoriile oamenilor și avem mari probleme.

Locuitorii din Sfântu-Gheorghe au acumulat datorii de 1,5 milioane de lei la plata întreţinerii

09mar2010-datorniciSocietatea de Gospodărire Comunală GospCom din Sfântu-Gheorghe întâmpină mari greutăţi din cauza neîncasării datoriilor la întreţinere din partea populaţiei și va lua măsuri pentru a mai recupera din restanţe.

Directorul de dezvoltare al societăţii, Kato Bela, a declarat că datoria oamenilor din Sfântu-Gheorghe la întreţinere ajunge în prezent la 1,5 milioane de lei, o sumă foarte mare care s-a adunat atât din datoriile asociaţiilor de proprietari, cât și ale firmelor.

„Am chemat administratorii la discuţii, încercăm să recuperăm, din păcate în ultima perioadă au început să crească foarte mult datoriile oamenilor și avem mari probleme. Din acești bani nu numai că am fi putut face investiţii, dar am ajuns că nu mai avem bani de salarii imediat, trăim de pe o zi pe alta pentru că nu am încasat de la populaţie”, a spus Kato Bela.

Directorul de dezvoltare a spus că încearcă să ia măsuri și au trimis somaţii, urmând inclusiv să apeleze la judecată pentru a mai recupera din bani. El își explică neplata datoriilor nu atât din cauza crizei, ci crede că oamenii au alte priorităţi când vine vorba de plată, gândindu-se că dacă telefonul sau gazul se taie dacă nu le plătești, nu se va întâmpla la fel cu apa, din diferite considerente.

„Suma de plătit pentru fiecare familie nu este atât de mare, dar oamenii nu se duc să plătească pentru că se gândesc că nu li se va întâmpla nimic”, a mai afirmat Kato Bela.

15 mari datornici

În topul marilor datornici întocmit de GospCom se află 15 asociaţii de proprietari din municipiu. Acestea au datorii mai mari de 90 de zile, conform listei cu principalii restanţieri la data de 1 martie.

Pe primul loc în topul datoriilor se află Asociaţia de proprietari Ciucului 24, cu o datorie de 44.575 de lei, Asociaţia Central, cu 31.929 de lei sau Ciucului 59, cu 25.776 de lei. Pe listă sunt amintite și asociaţiile Tinefam, Principală 23, Varadi Jozsef 13 sau Apollo.

Ana Sidon

Teme articol: GospCom datornici intretinere
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Cititor, 9 martie 2010
„Suma de plătit pentru fiecare familie nu este atât de mare, dar oamenii nu se duc să plătească pentru că se gândesc că nu li se va întâmpla nimic" afirma un responsabil de la citeste integral
gigi, 9 martie 2010
Unii prea sunt obisnuiti ca nu patesc nimic si ca fraieri sunt aia care platesc. La majoritate nu este vorba de imposibilitate de plata, au bani dar mai bine cheltuie pe haine si alte produse. Cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.