ACTUALITATE 2 septembrie 2009

Dani Şanta este noul preşedinte al Asociaţiei „Pentru Comunitate“

de Covasna Media | 4752 vizualizări
Noul preşedinte al PD-L Sfântu Gheorghe, Dan Manolăchescu, a renunţat la funcţia de conducere în cadrul Asociaţiei, ca urmare a intrării în politică.

Dan Manolăchescu a ales să-i predea ştafeta lui Dani Şanta şi să rămână un simplu membru al Asociaţiei. Dan Manolăchescu a mai precizat că acest gest se pliază pe principiile pe care Asociaţia şi le-a fondat încă de la înfiinţare. „Sunt convins că Asociaţia îşi va continua acţiunile pe noul calapod pe care l-am gândit, considerăm că perioada hei-rupismului în Asociaţie a trecut. Cantitatea de evenimente,

Noul preşedinte al PD-L Sfântu Gheorghe, Dan Manolăchescu, a renunţat la funcţia de conducere în cadrul Asociaţiei, ca urmare a intrării în politică.

Dan Manolăchescu a ales să-i predea ştafeta lui Dani Şanta şi să rămână un simplu membru al Asociaţiei. Dan Manolăchescu a mai precizat că acest gest se pliază pe principiile pe care Asociaţia şi le-a fondat încă de la înfiinţare.

„Sunt convins că Asociaţia îşi va continua acţiunile pe noul calapod pe care l-am gândit, considerăm că perioada hei-rupismului în Asociaţie a trecut. Cantitatea de evenimente, acţiuni, implicări - bună în patru ani, trebuie suplinită şi cu calitate (...)”, a explicat Manolăchescu.

Acesta a amintit printre proiectele din acest an în care s-a implicat direct ca preşedinte al Asociaţiei şi pe care le-a finalizat, pe cel alături de Centrul de Transfuzie Sangvină - muncă de teren a membrilor Asociaţiei, prin care s-a acţionat pentru convingerea cât mai multor oameni pentru a dona sânge, implicarea de Zilele Sfântului Gheorghe prin Cortul Tineretului pentru Comunitate, proiectele de curăţare a diverselor obiective din judeţ.

Printre proiectele mai mari, Manolăchescu a amintit de Seminarul pentru purtătorii de cuvânt din instituţiile publice, Monitorizarea Prefecturii în privinţa transparenţei decizionale (în parteneriat cu APADOR-CH - proiect aflat încă în derulare) şi proiectul de refacere a traseului turistic spre Cetatea dacică de la Covasna, un proiect finalizat care a deschis drumul proiectelor de refacere a obiectivelor turistice din judeţ. „În ce priveşte neîmplinirile, cea mai mare o consider a fi tabăra multiculturală pe care am vrut să o fac cu orice preţ şi la care am vrut să invit 6-7 ţări, oameni tineri, care trăiesc în zone ca şi a noastră, în care o minoritate se întâlneşte cu o majoritate. Nu era vorba de zone de autonomie, ci de confluenţă a unei comunităţi minoritare cu una majoritară. Nu am putut, pentru că, desigur, a venit criza; aveam un sprijin al autorităţilor locale - brusc s-a sistat, proiecte la Uniunea Europeană, plus că ne bazam şi pe un sprijin al sponsorilor, care deşi nu s-a sistat, s-a redus. Decât să facem o tabără multiculturală „chinuită“, am decis să o „reportăm“ pentru vremuri mai bune“, a arătat Dan Manolăchescu.

Noul preşedinte al Asociaţiei Pentru Comunitate, Dani Şanta, consideră că noua generaţie de lideri pe care Asociaţia şi-a propus să o creeze în urmă cu patru ani a fost creată, reprezentând un obiectiv atins.

„Sunt, practic, trei partide politice care şi-au ales membri dintre foşti lideri ai Asociaţiei. Pentru că am insistat ca foştii lideri ai Asociaţiei care au intrat în politică să rămână totuşi simpli membri ai acesteia, în perioadele următoare voi organiza dezbateri la care să participe toţi aceşti membri şi alţi reprezentanţi ai zonei politice sau administrative, pe teme şi probleme ridicate de societatea civilă, de oameni, de presă”, a declarat Dani Şanta.

Acesta a mai precizat că Asociaţia îşi propune realizarea unor „lucruri mai mari“ decât în trecut, prin atragerea unor parteneri internaţionali.

Asociaţia Pentru Comunitate a fost înfiinţată în 2005, la Sfântu Gheorghe, iar în prezent are 107 membri. Asociaţia desfăşoară atât proiecte de divertisment cât şi proiecte culturale, sociale, sportive şi de tineret şi este una dintre prezenţele constante în viaţa publică nu doar a municipiului Sfântu Gheorghe ci a întregului judeţ Covasna.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
titi, 4 septembrie 2009
Mai ales ca are interese la firma care administreaza Covasna Media Group,totul merge pe plan politic de jos si pana la cel mai inalt nivel numai ca au inceput sa apara la interval puiutii hotilor care citeste integral
titi, 3 septembrie 2009
1.Nu e Shanta. 2.Ai auzit de afaceri. Nu pentru ca as fi de acord cu el dar vad ca aici pe forum unii vorbesc de ce aud nu de ce stiu.
Picu, 3 septembrie 2009
ei hai ca iti zic eu cum se va ocupa Dani Santa de Asociatie... el poate fi plecat sa isi rezolve afacerile dar poate imputernici pe cineva sa semneze si sa ia decizii in locul lui... decizii pe care citeste integral
Grigore, 3 septembrie 2009
La fel ca in cazul lui Grossos, judecam dupa cum ne taie capul si nu dupa fapte. Amalia, detaliaza-ti putin parerea ca sa pricep si io pe ce te bazezi. Un singur lucru nu inteleg, cum se va ocupa citeste integral
blue, 3 septembrie 2009
:)) subscriu , sustin si te aprob Amalia.
Amalia, 3 septembrie 2009
un obosit de om care se crede tare interesant.....
Ion Ciobanu, 3 septembrie 2009
Cumva previzibilă această mişcare... Asociaţia pare o rampă de lansare în politică. Mult succes şi independenţă faţă de elementul politic, dacă se poate...şi dacă se vrea.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.