ACTUALITATE 11 aprilie 2022

Curţile interioare din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, transformate în zonă pietonală

de Agerpres | 2087 vizualizări

Curţile interioare din centrul municipiului Sfântu Gheorghe vor fi legate între ele şi transformate într-o zonă pietonală, printr-un proiect de revitalizare urbană intitulat „Inima oraşului”.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, în prezent se lucrează la un coridor de legătură între Primărie şi Teatrul maghiar „Tamasi Aron”, unde vor fi înlocuite cablurile subterane şi vor fi montate pavele.

„Pasajul pietonal merge de la intrarea în teatru din Piaţa Libertăţii până la Muzeul Cinegetic din strada Grof Miko Imre. Clădirea Poştei Române nu este încă în proprietatea municipalităţii, astfel încât curtea acesteia nu poate face parte deocamdată din proiect. Această parte a nucleului oraşului va fi abordată din mai multe direcţii: de pe străduţa de lângă Casa Bene, care adăposteşte Muzeul Cinegetic, prin aleea de lângă Pensiunea Ferdinand, dar şi de la Teatrul „Tamasi Aron”. Noua zonă pietonală va consta dintr-o serie de pieţe mici şi alei, legate de Piaţa Centrală şi de Parcul Elisabeta, permiţând accesul pe jos sau cu bicicleta din Piaţa Sfântul Gheorghe până în partea superioară a Parcului Elisabeta, fără a fi nevoie să mergem pe carosabil sau trotuare aglomerate”, se arată într-un comunicat de presă, postat pe pagina de internet a Primăriei.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că proiectul „Inima oraşului” îşi propune să confere centrului istoric un loc mai important în viaţa urbei, aici existând mai multe clădiri vechi, ganguri şi spaţii neutilizate, care vor fi amenajate şi vor deveni o atracţie atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.

În viziunea autorităţilor locale, în gangurile acum nevalorificate vor putea fi amenajate mici pieţe, scuaruri cu verdeaţă, fântâni arteziene, buticuri şi cafenele, unde se vor putea organiza diverse întâlniri şi acţiuni culturale.

Sursa foto: Facebook/Primăria Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.