ACTUALITATE 14 mai 2017

Cu sprijinul AFCN, proiectul de educaţie teatrală al Trupei Osonó ajunge în liceele din zece mari oraşe ale României

de Covasna Media | 2355 vizualizări

Trupa Osonó finalizează în următoarele săptămâni un proiect complex de educație teatrală, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Prima etapă a proiectului s-a desfăşurat în lunile martie și aprilie şi a constat în două tabere de creație, care i-a reunit pe cei 37 de elevi implicați în proiect. În acord cu ideea fondatoare a Proiectului asumată de tineri – „teatrul e doar un pretext pentru întâlnire și autocunoaștere” –, au fost organizate ateliere de autocunoaștere, dezvoltare a personalității și de arta actorului. Atelierele au fost conduse de regizorul și profesorul de arta actorului Fazakas Misi, respectiv de actorul și profesorul de improvizație Mucha Oszkár.

Osono 2Jocurile, exerciţiile de comunicare şi dezbaterile din cadrul atelierelor i-au stimulat şi încurajat pe tineri să vorbească despre problemele cu care se confruntă în societate, în familie sau în sistemul educațional. Confesiunile lor au fost dominate de frica faţă de viitor, în care nu reuşesc a se proiecta şi a găsi un loc şi pentru ei, de spaimele şi traumele provocate de violența în familie, de tendinţele de autoizolare ca urmare a rupturilor intervenite în relaţiile părinţi-copii / adulţi-adolescenţi. Experiențele și confesiunile elevilor au fost prelucrate într-un proiect de educaţie teatrală, respectiv de teatru-forum, al cărui titlu de lucru este #Oglinda.

În ultima etapă a acestui Proiect de educaţie teatrală, între 13 mai – 11 iunie 2017, Trupa Osonó va susţine reprezentaţii cu spectacolul său de teatru-forum şi va provoca diverse happening-uri, cu participarea elevilor din 11 licee din 11 oraşe din România, respectiv din Sfântu Gheorghe, Arad, Timișoara, Oradea, Sibiu, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Galați, Brăila și București.

Administraţia Fondului Cultural Naţional precizează că Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia acestei instituţii. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Teme articol: teatru Cultură educatie AFCN
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.