ACTUALITATE 18 august 2009

Cu 12% mai puţini turişti

de Covasna Media | 257 vizualizări
Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Covasna (CCI) a dat publicităţii o serie de date potrivit cărora numărul turiştilor înregistraţi în luna iunie a scăzut cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în schimb pensiunile agroturistice au înregistrat o creştere de aproape 24% a sosirilor. Potrivit CCI, în luna iunie au fost înregistraţi în judeţ un număr de 4.790 de turişti, cu 12%

Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Covasna (CCI) a dat publicităţii o serie de date potrivit cărora numărul turiştilor înregistraţi în luna iunie a scăzut cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în schimb pensiunile agroturistice au înregistrat o creştere de aproape

24% a sosirilor.

Potrivit CCI, în luna iunie au fost înregistraţi în judeţ un număr de 4.790 de turişti, cu 12% mai puţin faţă de anul trecut în aceeaşi lună.

Ca un aspect pozitiv, conducerea CCI remarcă totuşi o creştere de 10% a numărului înnoptărilor în principalele structuri de cazare turistică.

„Acest spor ar putea fi interpretat şi ca un semn de recunoaştere a ospitalităţii covăsnenilor, precum şi ponderea importantă a turismului balnear”, susţine preşedintele CCI Covasna, Herman Rosner.

Potrivit aceleiaşi surse, analizând sosirile în structurile de primire turistică, rezultă că în iunie anul acesta, comparat cu iunie 2008, au pierdut, în principal, hotelurile, minus 18,4%, faţă de pensiunile turistice (urban), care au înregistrat un regres de 2,5%.

O evoluţie pozitivă se simte la pensiunile agroturistice (rural), unde s-a înregistrat o creştere de aprope 24% a sosirilor de turişti.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.