ACTUALITATE 18 ianuarie 2009

Criteriile valabile pentru înscrierea la grădiniţe

de Covasna Media | 353 vizualizări
Înscrierile au loc în două etape, între 26 ianuarie – 15 februarie

Înscrierea copiilor la gră diniţele din judeţ are loc anul acesta în două etape, respectiv în perioada 26 ianuarie – 1 februarie, timp în care educatoarele solicită ca înscrierea să se facă potrivit principiului din mediul urban în urban şi din rural în rural, şi în perioada 9 februarie – 15 februarie, pentru cei din orice mediu, în funcţie de locurile rămase libere. Potrivit şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Keresztely Irma, directoarele de la grădiniţele cu program prelungit din Sfântu-Gheorghe au depus o adre să prin care solicită generalizarea circumscripţiilor şcolare şi la grădiniţele din municipiu, nu doar la şcoli. În urma discuţiilor şi întrucât nu exista bază legală, s-a ajuns însă la concluzia că nu este oportună înfiinţarea circumscripţiilor şi la grădiniţe. „Primul argument a fost că părinţii nu înscriu copiii la grădiniţă în funcţie de domiciliu, ci de locul de muncă. Nu este cazul să aducem nişte ...

Înscrierile au loc în două etape, între 26 ianuarie – 15 februarie

Înscrierea copiilor la grădiniţele din judeţ are loc anul acesta în două etape, respectiv în perioada 26 ianuarie – 1 februarie, timp în care educatoarele solicită ca înscrierea să se facă potrivit principiului din mediul urban în urban şi din rural în rural, şi în perioada 9 februarie – 15 februarie, pentru cei din orice mediu, în funcţie de locurile rămase libere. Potrivit şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Keresztely Irma, directoarele de la grădiniţele cu program prelungit din Sfântu-Gheorghe au depus o adresă prin care solicită generalizarea circumscripţiilor şcolare şi la grădiniţele din municipiu, nu doar la şcoli. În urma discuţiilor şi întrucât nu exista bază legală, s-a ajuns însă la concluzia că nu este oportună înfiinţarea circumscripţiilor şi la grădiniţe. „Primul argument a fost că părinţii nu înscriu copiii la grădiniţă în funcţie de domiciliu, ci de locul de muncă. Nu este cazul să aducem nişte constrângeri. În schimb, directoareleeducatoare au semnalat nişte aspecte, iar ca şi criterii pentru înscriere în anul 2009 – 2010 vor fi acceptate uniform”, a afirmat Keresztely Irma.

Grupa mică, doar după 3 ani

Un prim criteriu este vârsta copiilor. Potrivit legii niciun copil care are mai puţin de trei ani nu poate fi înscris în grupa mică, şi având în vedere că numărul de copii a crescut şi de multe ori grădiniţele sunt suprasolicitate, nu vor mai fi primiţi cei care nu au împlinit 3 ani până la data de 15 septembrie 2009. O altă prioritate, în funcţie de suprasolicitarea şcolii, este domiciliul stabil al familiei în zona grădiniţei, de asemenea copiii angajaţilor grădiniţei respective sau ai căror fraţi sunt deja şcolarizaţi acolo vor avea şi ei un avantaj la înscriere. Pentru clasa I, etapele de înscriere sunt programate între 26 ianuarie – 1 februarie, în cadrul circumscripţiilor - în funcţie de domiciliu, metodă valabilă numai în Sfântu-Gheorghe, între 9 februarie – 15 februarie, înscrie rile în orice unitate, acolo unde mai sunt locuri, şi între 18 – 20 februarie – pentru locurile vacante şi la care au acces şi copiii din afara municipiului Sfântu-Gheorghe. Pentru clasele step–by–step nu se aplică circumscripţiile, dar şcoala trebuie să ţină cont dacă respectivul copil a încheiat tot o grădiniţă step–by–step, în acest caz având prioritate. În Sfântu-Gheorghe a fost aprobat pentru anul şcolar 2009 – 2010 un număr de 20 de clase I, cu 500 de locuri.

Ana Sidon

Teme articol: gradinita inscrieri
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.