ACTUALITATE 6 ianuarie 2009

Criterii motivaţionale în repartizarea locuinţelor sociale

de Covasna Media | 544 vizualizări
La sfârşitul lunii februarie va fi inaugurat blocul social din strada Mikes Kelemen

Autorităţile locale din Sfântu-Gheorghe au introdus pe lângă criteriile obligatorii de repartizare a locuinţelor din centrele sociale şi criterii motivaţionale, care să stimuleze solicitanţii să îşi găsească un loc de muncă şi să iasă din situaţia socială în care se află. Conform deciziei Consiliului Local Sfântu-Gheorghe, adulţii cu capacitate de muncă ce au activat ca angajaţi în ultimii 10 ani primesc un punctaj mai mare, în funcţie de perioada în care au lucrat, iar pe de altă parte celor care sunt capabili să lucreze dar au fost inactivi în ultimii 10 ani li se scade din punctajul cumulat. Aceste măsuri au fost luate din considerentul că este necesară o schimbare de strategie în ceea ce priveşte repartizarea locuinţelor sociale. „Specialiştii spun că locuinţele sociale disponibile în sistemul actual nu rezolvă, ci uneori măresc nevoia majorităţii persoanelor din această categorie. Ele nu sunt interesate astfel să-şi ...

La sfârşitul lunii februarie va fi inaugurat blocul social din strada Mikes Kelemen

Autorităţile locale din Sfântu-Gheorghe au introdus pe lângă criteriile obligatorii de repartizare a locuinţelor din centrele sociale şi criterii motivaţionale, care să stimuleze solicitanţii să îşi găsească un loc de muncă şi să iasă din situaţia socială în care se află. Conform deciziei Consiliului Local Sfântu-Gheorghe, adulţii cu capacitate de muncă ce au activat ca angajaţi în ultimii 10 ani primesc un punctaj mai mare, în funcţie de perioada în care au lucrat, iar pe de altă parte celor care sunt capabili să lucreze dar au fost inactivi în ultimii 10 ani li se scade din punctajul cumulat. Aceste măsuri au fost luate din considerentul că este necesară o schimbare de strategie în ceea ce priveşte repartizarea locuinţelor sociale. „Specialiştii spun că locuinţele sociale disponibile în sistemul actual nu rezolvă, ci uneori măresc nevoia majorităţii persoanelor din această categorie. Ele nu sunt interesate astfel să-şi îmbunătăţească situaţia, de aceea avem nevoie de factori motivaţionali”, susţine Ferencz Csaba, membru al Comisiei Sociale din cadrul CL municipal. Reevaluarea şi redistribuirea acestor locuinţe se va face anual.

De zece ori mai multe cereri

La sfârşitul lunii februarie, municipalitatea va da în folosinţă 60 de locuinţe sociale, în imobilul din strada Mikes Kelemen, care vor fi puse la dispoziţia celor care au nevoie. Lucrările la acest imobil au fost demarate în vara anului 2007 şi au fost realizate prin Programul Naţional de Investiţii, valoarea totală a lucrărilor fiind de aproximativ 1,5 milioane de lei. Faţă de oferta municipalităţii, numărul cererilor pentru locuinţe este în Sfântu-Gheorghe de zece ori mai mare, fiind vorba de câteva sute de persoane interesate.

Ana Sidon

Teme articol: locuinţe sociale
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.