ACTUALITATE 15 august 2012

Creştinii sărbătoresc astăzi Sfânta Marie Mare

de Covasna Media | 65 vizualizări

Pe 15 august, creştinii ordodocşi şi catolici sărbătoresc Sfânta Marie Mare sau Adormirea Maicii Domnului. E şi Ziua Marinei, dar şi zi liberă pentru cei care lucrează.

Adormirea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfânta Marie Mare, Sântămăria sau Uspenia, celebreaza ziua în care Fecioara Maria şi-a dat sfârşitul. În popor se spune că este ziua care desparte lunile călduroase de cele reci.

Peste 2,2 milioane de români îşi serbează astăzi onomastica. Cele mai multe sunt femeile, adică peste 1,8 milioane. În rândul lor, cele mai frecvente nume sunt Maria, Mariana, Marinela şi Mioara.

Bărbaţii, peste 410.000 la număr, poartă cel mai adeasea nume ca Marian, Marin ori Marinică.

Sărbătoare la malul mării

De Sfânta Marie Mare, marinarii sunt şi ei în sărbătoare, deoarece se împlinesc 152 de ani de marină în România. La Constanţa sunt aşteptaţi mii de oameni care să participe la manifestarile dedicate acestei zile.

Forţele Navale Române promit să impresioneze audienţa printr-o serie de ceremonii militare si religioase, depuneri de coroane de flori la monumente, exerciţii demonstrative, jocuri marinăreşti şi spectacole artistice.

În Capitală, bucureştenii se vor putea plimba gratuit cu vaporaşul pe lacul Herăstrău, între orele 12:00 şi 20:00. Ziua se va încheia cu cu jocuri mărinăreşti tradiţionale, precum trasul la parâmă şi umplerea butoaielor cu apă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 15 august 2012
la multi ani pentru toate Mariile ... )
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.