ACTUALITATE 17 octombrie 2012

Crescătorii de animale sunt nemulțumiți

de Covasna Media | 36 vizualizări

Aceştia nu sunt de acord cu valoarea subvențiilor adoptată de Guvern.

Guvernul a adoptat săptămâna trecută valoarea subvențiilor pentru terenurile agricole și capetele de bovine și ovine. Crescătorii de animale din județul Covasna sunt însă nemulțumiți și spun că vor merge la București dacă nu vor primi mai mulți bani.

În cazul bovinelor crescătorii de animale au cerut ca valoarea subvenției să fie de 600 de lei, dar ei vor primi doar 500 de lei pentru fiecare animal, în cazul ovinelor deși fermierii au solicitat 45 de lei pe cap de animal, vor primi 40,8 lei. Președintele Asociației Crescătorilor de Bovine din județul Covasna, Ötvös Mózes, a declarat că fermierii pot deja ridica avansul de 200 de lei de la bănci, dar dacă mai așteaptă câteva zile, până la publicarea HG în Monitorul Oficial, vor putea ridica sumele integrale.

În ceea ce privește acțiunea de protest, Ötvös a precizat: „În cazul în care Guvernul nu va mări valoarea subvențiilor, îi îndemn pe toți agricultorii la solidaritate, pentru că numai astfel vom putea asigura un viitor mai bun agriculturii” – spune el.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.