ACTUALITATE 28 martie 2016

Covăsneanul Szabó Csongor a câștigat clasa 9 și Cupa Suzuki la Raliul Braşovului

de Covasna Media | 264 vizualizări

După un weekend palpitant în care condițiile meteo au pus la grea încercare piloții, echipajul Szabó/Maior a terminat Raliul Braşovului cu un timp oficial de 01:10:09.2, ce i-a asigurat victoria la clasa 9, în Cupa Suzuki și care l-a plasat pe locul 14 în clasamentul general.

Echipajul Szabó Csongor / Robert Maior a avut un început perfect de sezon, în competiția desfășurată în acest weekend la Brașov și a câștigat toate cele opt probe speciale are raliului în Cupa Suzuki, fiind de asemenea cel mai rapid din clasa sa, în clasamentul general.

„A fost un weekend perfect pentru noi. Am ales de fiecare dată cele mai bune gume și ritmul nostru a fost unul foarte bun de la început până la sfârșit. Sunt bucuros că am început sezonul cu o victorie în Cupa Suzuki și la clasa 9 și sper să continuăm în același fel și la Sibiu, în etapa următoare”, a spus Szabó Csongor.

După etapa de la Brașov, Szabó Csongor este lider în Cupa Suzuki cu un total de 35 puncte, urmat de Radu Necula (28 puncte), Peter Kelemen (25 puncte), Alex Ardelean (22 puncte) și Cristi Rus (10 puncte).

Simone Tempestini s-a impus la general

La general, Simone Tempestini (Ford Fiesta R5) a început cu dreptul sezonul 2016, câștigând prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Deși a condus raliul de la un capăt la celălalt, Campionul Național Absolut „en titre” nu a avut o sarcină ușoară la Brașov, Dan Gîrtofan punând constant presiune pe tânărul pilot Napoca Rally Academy. Conform tradiției, un rol important în etapa brașoveană a fost jucat de condițiile meteo, vremea variind pe parcursul zilelor de concurs de la ploaie la soare și ninsoare.

Conform autorally.ro, aflat la primul raliu de asfalt cu noua Skoda Fabia R5, Gîrtofan s-a dovedit foarte rapid, fiind singurul care a reușit să îi „smulgă” lui Tempestini victorii de probă. Giri a greșit însă pe ultima specială a zilei, răsucindu-se. „Am mărit ritmul de la o probă la alta, arătând că putem fi rapizi. Din păcate ne-am răsucit pe primul viraj pe Power Stage pierzând mult timp. Suntem mulţumiţi de rezultat, am obținut puncte importante iar campionatul este foarte lung”, a declarat Dan Gîrtofan, care a făcut echipă cu navigatorul Tudor Mârza.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop este programată la Sibiu, în perioada 15-16 aprilie, tot atunci urmând să se desfășoare și cea de-a doua etapă a Cupei Suzuki.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.