ACTUALITATE 1 iunie 2022

Numărul refugiaţilor ucraineni găzduiţi în judeţ, în scădere

de Agerpres | 817 vizualizări

Numărul refugiaţilor din Ucraina care au solicitat găzduire în judeţul Covasna a scăzut la jumătate, ajungând în prezent la 17, a declarat, marţi, prefectul Raduly Istvan.


Acesta a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că cei mai mulţi refugiaţi au preferat să plece în alte ţări, precum Spania sau Grecia, şi doar unul singur a solicitat un loc de muncă în judeţul Covasna.


" Numărul a scăzut de la 34 la 17 (...) Sunt 8 femei, 2 bărbaţi şi 7 copii. Cei mai mulţi sunt găzduiţi la Târgu Secuiesc, 9 persoane, 4 adulţi şi 5 copii. Dintre aceste persoane care ajung în judeţul Covasna, aproape toate vor să meargă mai departe (...) În ultimele zece zile, trei persoane s-au dus în Spania, trei în Grecia, merg acolo unde, probabil, au rude sau prieteni. Avem 5 minori la Târgu Secuiesc, unul e la grădiniţă, trei învaţă online prin zoom în limba lor maternă, iar unul nu urmează cursuri. (...) Avem baza legală pentru procedura simplificată de angajare a refugiaţilor, dar până acum o singură persoană a solicitat să fie angajată în judeţ", a declarat Raduly Istvan.


Prefectul a amintit că statul român oferă celor care găzduiesc refugiaţi suma de 50 de lei pe zi pentru cazare şi 20 de lei pentru hrană de persoană, iar cererile trebuie depuse la primării în zilele de 1-3 ale fiecărei luni pentru luna precedentă.


Printre altele, acesta a evidenţiat gestul unei femei din Întorsura Buzăului, care a găzduit trei refugiaţi timp de 2 luni, fără să solicite niciun sprijin din partea statului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.