ACTUALITATE 3 martie 2009

Coupé sau maşină de familie? Dacia Duster, prezentată oficial la Geneva

de Covasna Media | 1036 vizualizări
Este oficial. Dacia urmează să prezinte la Salonul Auto de la Geneva noul Duster, un model care combină formele unui automobil coupe cu cele ale unui vehicul de familie de tip MPV. Potrivit constructorului auto, „Duster, primul concept car al mărcii Dacia, este un crossover ingenios“. „Văzut din partea şoferului, Duster este un coupé sportiv. Văzut din partea pasagerului, Duster este un MPV (Multi Purpose Vehicle) având două uşi cu deschidere în sensuri

Este oficial. Dacia urmează să prezinte la Salonul Auto de la Geneva noul Duster, un model care combină formele unui automobil coupe cu cele ale unui vehicul de familie de tip MPV. Potrivit constructorului auto, „Duster, primul concept car al mărcii Dacia, este un crossover ingenios“.

„Văzut din partea şoferului, Duster este un coupé sportiv. Văzut din partea pasagerului, Duster este un MPV (Multi Purpose Vehicle) având două uşi cu deschidere în sensuri contrare“, au declarat reprezentanţii Dacia într-un comunicat. „O atenţie specială a fost acordată performanţelor aerodinamice ale lui Duster“, menţionează reprezentanţii Dacia în comunicatul de presă. Conceptul Duster are 1,49 metri înălţime, 4,25 metri lungime (cât un Logan Sedan) şi 1,64 metri lăţime. Autovehiculul este echipat cu un propulsor diesel de 1,5 litri care dezvoltă 105 Cai Putere.

Motorul emite 139 de grame de dioxid de carbon pe kilometru şi are un consum de 5,3 litri pentru 100 de kilometri parcurşi. Maşina are nevoie de 9,6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră.

Airbag-ul pentru şofer este situat în structura inferioară a volanului. În partea centrală a bordului se află un ecran electronic.

„Planşa de bord include şi un torpedo cu capacitatea de 20 litri. Spaţii de depozitare suplimentare, cu capacitatea de 8 litri, se află dispuse în portiere. O altă cutie este disimulată în spătarul scaunului dreapta spate. Uşor accesibilă, aceasta culisează din portbagaj“, se mai precizează în comunicat.

Autoturismul poate avea două sau patru locuri. „Nu este nevoie decât de câteva secunde pentru a trece de la o configuraţie 4 locuri la o configuraţie 2 locuri. Cu ajutorul unui simplu buton, scaunul pasagerului culisează pe şine ascunse în planşeu, alunecând sub scaunul şoferului“, au mai arătat reprezentanţii Dacia. Salonul auto de la Geneva va avea loc între 3 şi 15 martie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.