ACTUALITATE 14 octombrie 2009

Cornul se judecă

de Covasna Media | 490 vizualizări
[singlepic=432,250,250,,left]Laptele pentru copii prin programul „Lapte şi corn“ în judeţul Covasna va fi acordat începând de săptămâna viitoare, în timp ce pentru corn una dintre firmele care a participat la licitaţie şi a contestat a apelat la instanţă pentru clarificarea situaţiei, astfel că elevii nuşi vor primi cornul nici în perioada următoare.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Henning Laszlo, a explicat că pentru lapte au reuşit să deblocheze situaţia şi va fi acordat din data de 21 octombrie, în schimb la corn sunt în continuare probleme.

“Firma care a contestat prima dată

Laptele pentru copii prin programul „Lapte şi corn“ în judeţul Covasna va fi acordat începând de săptămâna viitoare, în timp ce pentru corn una dintre firmele care a participat la licitaţie şi a contestat a apelat la instanţă pentru clarificarea situaţiei, astfel că elevii nuşi vor primi cornul nici în perioada următoare.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Henning Laszlo, a explicat că pentru lapte au reuşit să deblocheze situaţia şi va fi acordat din data de 21 octombrie, în schimb la corn sunt în continuare probleme.

“Firma care a contestat prima dată licitaţia pentru corn, SC Crişan SA din Râşnov, a contestat în instanţă decizia Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), de la care cerusem un punct de vedere şi care ne dădea nouă câştig de cauză. Încercăm să găsim o soluţie pentru a vedea ce facem cu cornul în timp ce se derulează procesul”, a declarat Henning.

Licitaţia pentru distribuirea laptelui în Covasna a fost câştigată de Prod Lacta din Braşov, la preţul de 0,62 de bani/200 de ml. Pentru corn, la licitaţia electronică participaseră cinci societăţi, dintre care una singură din Covasna, însă una dintre ele, din Râşnov a contestat achiziţia. Conducerea CJ a solicitat atunci un punct de vedere din partea ANRMAP, care a dat dreptate autorităţii locale, fapt contestat în instanţă de firma contestatoare.

Proiectul „Lapte si corn“ a început pentru clasele I-IV în anul şcolar 2002 - 2003 şi ulterior a fost extins şi pentru elevii claselor V-VIII. La nivelul judeţului Covasna de acest program beneficiază 29.000 de elevi.

Ana Sidon

Teme articol: proces corn si lapte
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.