ACTUALITATE 13 mai 2013

Copiii Covasnei vizitează Capitala României

de Covasna Media | 152 vizualizări

Așa cum promisesem după experiența din primavară, când peste 100 de copii, români și maghiari, au acceptat invitația senatorului Marius Obreja și au vizitat Palatul Parlamentului și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, imediat după Sărbătorile Pascale, experiența este reluată.

Peste 50 de elevi din Întorsura Buzăului vor face deplasarea la București în ziua de marți 14 mai, la invitația senatorului Marius Obreja, în continuarea proiectului „Copiii Covasnei vizitează Capitala României”. Tinerii însoțiți de 3 cadre didactice vor vizita Camera Deputaților, Senatul României, plus obiective cultural-turistice din București, inclusiv unul dintre Muzeele Naționale.

Tot în cursul lunii mai va veni rândul localității Valea Mare, dar și din Covasna se anunță a fi încă autocare cu copii, români și maghiari, care vor vizita Capitala.

„Credem că este una dintre măsurile cu impact pozitiv pe termen lung și care ar trebui repetată cât mai des de cât mai mulți dintre covăsneni, deoarece cunoașterea reciprocă și respectul față de etnia celuilalt sunt atribute fără de care nu se poate clădi o conviețuire normală”, a declarat senatorul Marius Obreja, inițiatorul acțiunii.

(Biroul Senatorial Marius Obreja)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.